Візитація Предстоятеля у Сокальський деканат


   19 серпня 2017 року Божого, в день дванадесятого свята Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа,  Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ, на запрошення митр. прот. Івана Бігуна з Першосвятительським візитом відвідав парафію Преображення ГНІХ с. Волиця Сокальського деканату Львівської єпархії, з нагоди храмового свята та освячення бічних кивотів Господа Ісуса Христа і  Пресвятої Богородиці.           

   На паперті святині Блаженнішого Владику зустріли наймолодші парафіяни, а голова парафіяльної управи підніс Предстоятелю запашний коровай на вишитому рушнику,  подякувавши від усієї громади за візит.        

   Першосвятителя вітальним словом  в притворі храму зустрів настоятель митр. прот. Іван Бігун, який і запросив Блаженнішого Митрополита Макарія очолити в даному храмі Божественну Літургію, піднести свої  Архіпастирські молитви за мир в нашій країні, зокрема і за жителів с. Волиця, парафіян  та жертводавців парафії.     

   За  Божественною Літургією Його Блаженству співслужили: настоятель храму митр. прот. Іван Бігун  та запрошене духовенство. Після Євангельського читання з проповіддю до парафіян звернувся митр. прот. Олег Дякович, настоятель церкви  вмц. Варвари у м. Червоноград.   

  Наприкінці Літургії Блаженніший Владика Макарій привітав настоятеля та парафіян із престольним празником. Предстоятель УАПЦ висловловив вдячність настоятелю і парафіянам даного храму за щиру їхню  працю, молитви та жертви на окрасу і благоустрій парафіяльної церкви.  В честь храмового свята та за відданну працю на Христовій ниві, Владика Макарій нагородив настоятеля даного храму орденом «благовірного гетьмана Петра Сагайдачного». Також Блаженніший митрополит Макарій нагородив високими церковними нагородами меценатів парафії.    

   У свою чергу, зі словами вдячності Предстоятелю за відвідини парафії і звершене богослужіння, звернувся настоятель храму митр. прот. Іван Бігун,  який подякував Владиці за принесену спільну безкровну жертву в день храмового празнику.         

  Святкування завершилось подячним молебнем з нагоди 28-ої річниці третього відродження УАПЦ,  освяченням плодів, помазанням вірних освяченим єлеєм та уставним многоліттям.