Галицька земля вітала дітей із Донбасу


    Впродовж десяти днів (з 4 по 14 серпня 2017 року) священики Жовківсько - Кам'янка - Бузького деканату Львівської єпархії, з благословення Блаженнішого Макарія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля УАПЦ, опікувалися дітьми з міста Авдіївка Донецької області, в рамках проведення заходів, приурочених Року захисту дітей, відповідно до Різдвяного Послання Вселенського Патріарха Варфоломія та ухвали Архиєрейського Собору УАПЦ від 23 лютого 2017 року.

     Загалом під час свого перебування на теренах Львівщини, гості ознайомилися з архітектурними пам'ятками міст Львова та Жовкви, звершили спільну молитву за мир і спокій в Україні, відвідали прикордонну заставу пункту пропуску Рава - Руська - Гребене (Польща), прийняли участь в духовно - патріотичному таборі "ВІРИМО", який проходив у селі Гончари Пустомитівського району, були учасниками прямого ефіру передачі "Вечір у Львові" ТРК "Львів".

   Незабутнім для дітей залишиться тепле спілкування з Блаженнійшим Владикою Макарієм у приміщенні Львівського єпархіального управління та духовенством УАПЦ. Гостювали діти з прифронтового міста у мальовничому дитячому центрі оздоровлення та туризму "Росинка", керівництво якого щиро прийняло наших гостей. Надіємося, що діти, які живуть у прифронтових містах і селах на сході України, де чути вибухи снарядів, де можна побачити наслідки війни, де панує страх і жахіття, хоч на короткий проміжок часу забули про це.

    Тому наша Церква завжди, у всіх напрямках, буде надавати посильну допомогу як військовим, так і мирному населенню в зоні проведення АТО. У першу чергу, це стосується дітей, адже саме вони є нашим майбутнім. Миру і спокою всім нам!