Предстоятель УАПЦ молитовно попрощався з Блаженнішим Любомиром (Гузаром) в архікатедральному Соборі св. Юра м. Львова


2 червня 2017 р. Б. Блаженнійший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ в архікатедральному соборі Св. Юра м. Львова відслужив заупокійну Літію за новопредставленим Блаженнійшим Любомиром (Гузаром).

Його Блаженству співслужили священики Львівського благочиння УАПЦ (митр. прот. Олег Древняк, прот. Олег Малетич та ієр. Микола Кавчак) та духовество УГКЦ.

Після молитви Блаженніший Макарій звернувся із прощальним словом до Владики Любомира, у якому висловив вдячність за теплоту відносин між архієреями, Його вагомість у суспільтві та житті Церкви Христової. 

У своєму слові Владика Макарій згадав про доброзичливість і батьківське відношення Кардинала Любомира Гузара до єпископів, священиків, до можновладців і простих людей. "Ми пережили непрості часи міжконфесійної боротьби, але при спілкування із Владикою Любомиром ми мали повагу один до одного. Я відчував батьківське відношення до мене, молодого єпископа. І це я відчував і бачив чи на людях, чи при особистій зустрічі".

Митрополит Макарій висловив співчуття від Української Автокефальної Православної Церкви та усій повноті УГКЦ та Главі Блаженнішому Святославу.