У м. Жовкві духовенство УАПЦ провело таїнство Соборування


Піст – це особливий період, в який кожна людина повинна посилено боротися зі своїми гріхами для особистого духовного вдосконалення. Цей час сприяє тому, щоб ми побачили і взаємозв'язок між духовними та тілесними недугами. Господь як милостивий і люблячий Небесний батько, Який бажає лише найкорисніше Своєму творінню, дарував Своїм дітям можливість очищати себе від всіх гріховних тягарів, які поширюють свою згубну дію не тільки на внутрішньо-духовне єство людини, але і на її зовнішньо-тілесний стан. Для цього нам дано Таїнство Сповіді, у якому сповідуючи свої гріхи, ми очищаємось духовно. Щоб допомогти нам і у тілесному одужанні, Церквою встановлене ще одне Таїнство, яке іменується Єлеопомазанням. Єлеопомазання ― одне із семи Таїнств Церкви, встановлене ще за часів апостолів, через яке віруючі отримують зцілення від тілесних і духовних недуг. «Чи хворіє хто з Вас? Хай покличе пресвітерів Церкви, і над ним хай помоляться, намастивши його оливою в Господнє Ім’я, і молитва віри оздоровить недужого, і Господь його підійме, а коли він гріхи був учинив, то вони йому простяться» (Як. 5, 14-15). Свою іншу назву ― Соборування, це Таїнство отримало через те, що за традицією здійснюється воно собором із семи священиків, чим показується, що турбота про хворих і співстраждання є справою усієї Церкви.
Під час Таїнства відбувається сім читань із Апостола та Євангелії, в яких розповідається про покаяння, зцілення, необхідність вірувати і надіятися на Бога, бути співчутливими і милосердними. Одночасно всіх хворих помазують сім разів освяченим єлеєм з читанням відповідної молитви. 
На прохання віруючих Жовківсько-Кам'янка-Бузького деканату УАПЦ, які відчули потребу в отриманні духовного та тілесного оздоровлення, духовенством деканату 28 березня 2017 року, у храмі праведного Лазаря м. Жовква, було звершено Таїнство Єлеопомазання, щоб кожен, хто його прийняв із маленьким зернятком віри у своєму серці, отримав особливу благодать Божу – дар зцілення й освячення.