Свято-Пантелеймонівська громада УАПЦ урочисто відсвяткувала десятиріччя освячення храму


5 березня у неділю Торжества Православ' я Свято-Пантелеймонівська парафія м. Львова, що по вул. Кн. Ольги відзначала десятиріччя з нагоди освячення свого храму.

Перед св. Літургією було освячено ікони Сергія Радонезького. Саме на це свято у 2005 р. було закладено і освячено місійнимй хрест для спорудження храму. 

Було освячено також іконИ свмч. Кипріяна, мощі якого також зберігаються у храмі та преподобного Амфілохія Почаївського.

З нагоди цього торжества було відслужено акафіст до Св. вмч. і ціл. Пантелеїмона та св. Літургію.

На запрошення настоятеля храму митр. прот. Василя Гнатіва, святкову Божествену Літургію очолив Львівський міський декан митр. прот. Олег Древняк у співслужінні настоятеля храму і запрошеного духовенства. Після читання Святого Єванглія проповідь виголосив митр. прот. Михаїл Гнатів.

По завершенні Святої Літургії зі словами привітання настоятелю і парафіянам звернувся Львівський декан митр. прот. Олег Древняк.

Настоятель храму митр. прот. Василь Гнатів склав щиру подяку отцю- декану і священикам із Сокальщини за спільну молитву з нагоди десятиріччя освячення храму, а парафіянам подякував за щиру працю, жертви, труди і молитви. Отець Василь побажав надалі залишатися такими щирими і відданими парафії.

Святкові урочистості завершились молебним співом Торжеству Православ'я і уставним многоліттям.

У храмі зберігається ікона Б.М. "Всецариця", а також мощі свм. і ціл. Пантелеймона.

У храмі щонеділі св. Літургія проходить о 10.00 год, о 18.00 -вечірня із акафістом до І.Б.М. "Всецариця", а акафісти до св. вмч. і ціл. Пантелеймона кожної середи і п'ятниці о 18.00 год.

 Світлини Олега Сташка