Блаженніший Макарій благословив у Львові дитячу розколяду


5 лютого Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, керуючий Львівською єпархією УАПЦ благословив четверту дитячу розколяду у м. Львові.

Вже четвертий рік у Львові продовжено традицію дитячої розколяди, яка проходить у рамках дитячого фестивалю "Різдвяні дзвіночки".

У своєму слові Блаженніший Макарій звернувся до молодих парафіян УАПЦ м. Львова. "Кожна коляда - це погляд у дитинство. Я згадую ті безтурботні роки, коли ми малими діточками разом із батьками піснеспівами прославляли народження Ісуса. Цю традицію ми передавали і своїм дітям, бо це те, чим ми українці пишаємося, і чого вже майже немає в інших народах. Вселенська Патріярхія цей рік проголосила роком дитини, захисту її прав. Тож ми, як вірні її діти, повинні старатися щоденно сприяти розвитку нашого майбутнього, і всі зусилля прикласти для розвитку церковного шкільництва та успішного провадження дитячих заходів у нашій Церкві" - зазначив Митрополит Макарій у вітальному слові.

Цього дня колядували діти із недільних шкіл Успенської ставропігійної церкви, храму Покрови Пресвятої Богородиці (вул. Щирецька), храму Успіння Праведної Анни (Голоско), храму Покрови Богородиці (вул. Дем'янівська), храму Свтт. Володимира та Ольги (м. Львів-Винники), Різдва Івана Хрестителя (вул. Пасічна) та храму Свв. апп. Петра і Павла.

На завершення фестивалю із подячним словом до присутніх звернувся мит. прот. Богдан Возняк - куратор недільних шкіл Львівського деканату УАПЦ, який подякував учасникам за працю, а Митрополиту Макарію і духовенству за присутність та підтримку у проведенні заходу.