Блаженніший Макарій здійснив візитацію парафії Різдва Богородиці УАПЦ с. Ясениця-Сільна Дрогобицького деканату


21 вересня на запрошення громади Різдва Богородиці с. Ясениця-Сільна Дрогобицького деканату та настоятеля митр. прот. Ігоря Берегуляка Блаженніший Макарій вперше здійснив візитацію цієї громади.

На подвір'ї Владику вітала молодь на настоятель о. Ігор. У співслужінні священиків Дрогобицького благочиння (митр. прот. Дмитра Малетича - м. Дрогобич, прот. Юрія Баса - м. Борислав, ієр. Олесія Тимика - смт. Східниця) владика Макарій очолив св. Літургію.Митрополиту співслужили також запрошене на празник духовенство.

В часі св. Літургії духовенство вознесло молитви за Святійшого Патріярха Константинопільського Варфоломія, духовенство та мирян УАПЦ, мир та спокій в Україні.

Блаженніший Макарій звернувся із словом проповіді до вірних. За труди перед УАПЦ Предстоятель вручив благословенні грамоти настоятелю о. Ігорю та активним парафіянам.

Після водосвятного молебня усі пройшли до могили героя АТО - Бродяка Степана, який загинув на Донбасі у віці 26 років. Було відслужено Літію. Митрополит Макарій висловив співчуття найближчі родині.

Завершилися урочистості хресним ходом із читанням св. Євангелія.