У Боярці на Київщині вшанували пам'ять письменника Володимира Самійленка


12 серпня виповнилося 90 років з дня смерті великого патріота, видатного українського письменника Володимира Івановича Самійленка. На цей день випали роковини смерті Анатолія Харчука і сороковини з дня смерті його дружини Ніни Харчук. Родина Харчуків впродовж не одного десятиліття опікувалась могилою Володимира Самійленка, що на пагорбі біля Свято-Михайлівської церкви, та збереженням пам’яті про поета. З ініціативи Ніни Феодосіївни було започатковано Літературно-мистецьку премію ім. Володимира Самійленка Боярської міської ради. Тож не випадково саме цього дня біля могили поета зібрались майже всі лауреати Премії ім. В. Самійленка, а також широка (як ніколи!) громадськість міста.
Настоятель Свято-Покровської парафії отець Димитрій Присяжний відслужив поминальну літію, згадавши перед лицем Господа імена Володимира Самійленка, Ніни та Анатолія Харчуків.
Традиційним організатором усіх самійленківських подій у нашому місті виступає Боярський краєзнавчий музей. Відкрила мітинг директор музею Любов Кравченко, принагідно подякувавши голові ГО «Молодь Боярки» Олександру Зарубіну за благоустрій могили поета. Ведуча – науковий співробітник музею Мар’яна Слєпова – розповіла про життєвий і творчий шлях Володимира Самійленка, зокрема, про боярський період його життя.
Вже 90 років Боярка є місцем останнього спочинку поета. І весь цей час громада пам’ятає та шанує свого видатного земляка. Про це говорив заступник міського голови Олександр Красовський.
Виступили також лауреати Премії ім. В. Самійленка Володимир Вітюк, Віталій Приймаченко, Олександр Малінченко, Тетяна Володай, Леся Коваленко. Звучали вірші, присвячені Володимиру Самійленку, роздуми про сьогодення рідного краю. Тривожним гуркотом повнились небеса – літаки та вертольоти цього дня особливо активно кружляли, нагадуючи про військову небезпеку зі сходу. 
А під передзвін струн бандури відомий боярський кобзар Тарас Компаніченко співав з усіма присутніми пісні на слова Володимира Самійленка, а також державний гімн України.

За матеріалами www.boyarka-inform.com