У день 400-річчя с. Сасова на Золочівщині, громада УАПЦ отримала копію Чудотворної І.Б.М. "Сасівської"


У наш час багато святинь українського народу повертаються до тих місць, де перед ними заносили до Господа свої молитви наші предки. Цьогоріч громада с. Сасів відзначає 400-літній ювілей від заснування поселення та надання магдебурзького права. Знакова дата припадає на час військової агресії на сході України. Звернення в часи воєн та інших лихоліть до Пресвятої Богородиці, Небесної Заступниці перед її чудотворними іконами, є давньою духовною традицією нашого народу. Громада поклопоталася про написання копії Сасівської ікони Божої Матері відомим іконописцем Костем Марковичем, викладачем та приват-доцентом Львівської академії мистецтв. Про це розповів “Золочів.нет” о. Василь Саган, золочівський декан та настоятель громади УАПЦ с. Сасова.
В недільний ювілейний день в парафіяльному храмі Преображення Господнього відбувся чин освячення копії чудотворної ікони. Для повноти чину освячення копії сестри-василіанки прибули з оригіналом чудотворної ікони.
В неділю 19 липня у Сасові усі охочі мали можливість вклонитися та вшанувати Пресвяту Богородицю перед її чудотворним образом.