У Чишках неподалік Львова освятили новий храм


23 серпня 2015 р. у с. Чишки, що неподалік м. Львова чотирма архиєреями  УАПЦ було освячено храм Успення Пресвятої Богородиці.

Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України при зустрічі із парафіянами привітав їх із святом та наголосив, що згуртованість цієї громади є прикладом для багатьох парафій на Львівщині.

Закладення храму було у 1992 р, проте будівництво так і не розпочиналося. Громада УАПЦ почергово служила із УГКЦ у колишньому костелі, який використовувався українцями після репатріації поляків у 1944 р. 

Із приходом о. Ярослава Яцківа у 1999 р. громада розпочала активну будову. Проте, у 2008 р. раптово обірвалося життя о. Ярослава. За проханням громади душпастирську  працю продовжив його син о. Василь. У 2010 Успенська парафія розпочала богослужіння у своєму новозбудованому храмі. Рівно через 5 років Блаженнішим Макарієм, Митрополитом Київським і всієї України, керуючим Львівською єпархією, а також архиєпископом Тернопільським Мстиславом, єпископом Мукачівським та Карпатським Віктором, єпископом Херсонським і Миколаївським Борисом Успенський храм с. Чишок було урочисто освячено.

За труди на ниві Христовій настоятеля громади о. Василя Яцківа було нагороджено хрестом з оздобами. Також було нагороджено наперсним хрестом о. Ростислава Чабана (сотрудник Парафії Різдва Богородиці м. Львова).

        

У співслужіння понад 30 священиків, Блаженніший Макарій очолив св. Літургію. Пастирське слово виголосив митр. прот. Андрій Афтанас, парох смт. Щирця.

У часі св. Літургії відбулася істрична подія - хіротонія єпископа Херсонського і Миколаївського Бориса. 

        

З доброї волі родини Патріярха Димитрія хіротонія відбулася у ризах світлої пам'яті Патріярха Димитрія.

Блаженніший Макарій та єпископат, духовенство і миряни щиро привітали нововисвяченого єпископа Бориса.

Після Богослужіння Владика Макарій щиро подякував громаді, яка є не такою великою (65 родин), проте, згуртованість показує інше: 1 млн. цегли використано на будівництво храму, 400 листів булатної бляхи на покриття куполів. Оздоблення та духовне наповнення храму виражено і у щирості вірних, які добродушно приймали і численних гостей з довколишніх парафій та м. Львова, що численно прибули на освячення храму.