Кам’янеччина вшанувала пам’ять жертв політичних репресій


18 травня керівник апарату РДА Любов Височанська взяла участь у заходах біля могили жертв політичних репресій на території ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 міста Кам’янка-Бузька. Тут відбулася екуменічна панахида.  Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять постраждалих під час репресій радянських часів.  Від влади та громадськості були покладені корзини квітів та запалені лампадки до могили – взнак скорботи і поваги .

«Сьогодні ми переживаємо день пам’яті жертв тоталітарної системи, яка на наших землях так довго панувала. Згадуємо усіх тих закатованих, замучених. Інколи ми навіть не знаємо місць, де вони поховані. Тоталітарна влада дуже хотіла знищити пам’ять людей, які пробували боротися з ними. Але правда і свобода завжди перемагають, жодна тоталітарна система  не триває вічно. Не може бути так, що хтось силою буде нас навертати, наказувати нам вірити, або не вірити, визнавати, чи ні ті чи інші ідеології. Кожну систему, яка прагне силою формувати думку, не визнавати Бога, людина відкидає. Адже найбільший дар Бога – щоб людина була вільною. Сьогодні молимося за усіх, хто віддав життя за волю. Пам’ять про історію допомагає нам переживати сьогодні непрості часи. Нехай пам’ять про загиблих живе вічно», – звернувся до присутніх адміністратор храму РКЦ о. Григорій Зомбек.

Нагадаємо, День пам’яті жертв політичних репресій – щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня.

За матеріалами Кам'янка-Бузької РДА