В Коломиї відбулись урочистості з нагоди повернення із зони АТО українських військовослужбовців за участю священнослужителів-капеланів Львівської єпархії


     Після успішного завершення виконаного завдання на території проведення АТО на сході України, українські військовослужбовці 10-ї ОГШБ (військова частина А4267) повернулись до місця постійної дислокації, яке розташоване у місті Коломия Івано-Франківської області.

     З цієї нагоди, 4 травня 2018 року, на центральній площі міста відбулись урочистості, у яких прийняли участь: командувач Оперативного командування «Захід» генерал-майор ЗСУ Павлюк Олександр Олексійович, командир 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади (в/ч А4267) Герой України підполковник Зубанич Василь Іванович, особовий склад військової частини (понад 1000 військових), представники Коломийської РДА, районної та міської рад, жителі міста, а також духовенство різних конфесій.

     Українську Автокефальну Православну Церкву у заходах представили: Преосвященніший Павло (Мисак), єпископ Коломийський, вікарій Івано-Франківської єпархії, з духовенством Коломийського деканату та, з благословення Блаженнішого Макарія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля УАПЦ, священнослужителі-капелани Львівської єпархії.

     Після промов та слів привітань представників військового командування та державної влади, вшанування пам'яті за загиблими хвилиною мовчання, запрошене духовенство, уділивши своє пастирське благословення, спільно помолилось за мир в Україні та єдність українського народу, добробут та його благополуччя. Молитви лунали і за українських воїнів, які мужньо та самовіддано виконують покладені на них обов'язки у захисті України від зовнішнього агресора.

     Під час нагородження військових за відданість у несенні своєї служби, представники УАПЦ також удостоїли воїнів церковними нагрудними нагородами та благословенними грамотами. Нагороджуючи командування та особовий склад в/ч А4267, підполковнику Зубаничу В. І. Преосвященнішим Павлом було подаровано ікону Угорницької ікони Божої Матері для зберігання її у військовій частині.

    Завершуючи перебування на землях Івано-Франківщини, священики Львівської єпархії, на запрошення владики Павла, відвідали православну святиню Прикарпаття, духовну батьківщину прп. Іова, ігумена і чудотворця Почаївського - Спасо-Преображенський Угорницький чоловічий монастир, в якому побували у всіх святинях чернечої обителі: Спасо-Преображенському та Спасо-Введенському храмах, каплицях прп. Іова та пророка Іллі, а також на місці з'явлення Пресвятої Богородиці - джерелі "Дзвіньоха".

     Склавши Богові подяку за дар життя, духовенство попросило у своїх молитвах у Господа Його заступництва та утвердження між усіма людьми миру, любові та взаємоповаги.

     Секретар Консисторії Львівської єпархії УАПЦ митр. прот. Руслан Матвієнко