У Яворові вшанували НЕБЕСНУ СОТНЮ


20 лютого, в місті Яворові Львівської області на чільній площі Ринок відбулося віче-реквієм за душі Героїв Небесної сотні - за участі 12 священиків різних конфесій. До пам'ятника Тарасові Шевченку прийшли сотні яворівчан різного віку. Разом з яворівською громадою пошану новітнім Українським Героям засвідчив голова Львівської ОДА Олег Синютка. Нашу УАПЦ представляв благочинний о. Тарас Піджарко.

Керівники Львівської області та Яворівського району поклали до символічного меморіалу Героям Небесної сотні та бійцям, що заплатили життям в зоні АТО за любов до України, квіти. Діти запалили лампадки. Подію оздобила духовним співом народна капела "Аколада".

Звернувшись до яворівчан, голова Львівської ОДА Олег Синютка, зокрема, наголосив, що сепаратизм в Україні не пройде, що новітні Українські Герої, серед яких - чимало вихідців з Яворівського району, поклали свої голови недаремно.

У віче-реквіємі взяли участь т.в.о. голови Яворівської РДА Орест Гнип, голова районної ради Іван Карпа, їхні заступники, міські, селищні, сільські голови району, керівники установ, організацій, підприємств разом зі своїми трудовими колективами, педагоги, учні, військовослужбовці, пенсіонери.

Коли залунала жалобна пісня "Гей, пливе кача...", сльози втирали навіть мужні вояки-чоловіки.