Представники УАПЦ взяли участь у пленарному засіданні Верховної Ради України


З благословення Блаженнішого Макарія, Предстоятеля УАПЦ 17 червня представники нашої Церкви поряд з іншими державними та релігійними діячами взяли участь у пленарному засіданні Верховної Ради України "Сімейна політика України - цілі та завдання", які ініціювало Міжфракційне депутатське об'єднання "За духовність, моральність та здоров'я України" з метою посилення захисту сімейних цінностей та формування нової сімейної стратегії України.

Парламентські слухання відбулися в залі засідань Верховної Ради України.  В них взяли участь керівництво Верховної Ради України, представники ООН, ЮНІСЕФ, Ради Європи, представники Кабінету Міністрів України, керівники профільних комітетів, народні депутати та близько 1000 представників місцевих органів влади, церков, громадськості, науковців та профільних управлінь облдержадміністрацій з’їхались з різних регіонів України, щоб в один голос заявити про необхідність нового підходу до інституту сім’ї в Україні.

Відкриваючи парламентські слухання на тему: «Сімейна політика України - цілі та завдання» у середу, які проводяться відповідно до Постанови Верховної Ради України від 22 квітня 2015 року, А.Парубій наголосив, що «тема і важливість сім’ї в українському суспільстві є надзвичайно важливою». «Для українців сім’я завжди була фундаментом виховання і соціалізації наших громадян. І завжди стабільність відносин у сім’ї визначала і стабільність взаємовідносин у державі», - сказав він.

Присутні мали можливість заслугати близько 20-ти доповідей різного характеру та представників усіх сегментів суспільства.

Проте, єдиний виступ, який був сприйнятий усіма присутніми - це Михайла Паночка, Старшого єпископа Церкви християн віри євангельської Україн. Пропонуємо переглянути цей виступ.

Від Львівської єпархії УАПЦ були присутні о. Василь Луцишин, о.Михайло Гачан та о. Юрій Федів.