В МЗС України відбулося перше (установче) засідання Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями


24 квітня 2015 р. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін взяв участь у першому (установчому) засіданні Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями при Міністерстві закордонних справ України. 

Рада є консультативно-дорадчим органом, який утворений при Міністерстві закордонних справ України для налагодження ефективної взаємодії Міністерства з релігійною громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики, розгляду, проведення консультацій та надання практичних рекомендацій з вирішенням питань, пов‘язаних із міжнародною діяльністю українських релігійних організацій.

У своєму виступі Міністр подякував присутнім очільникам і представникам церков і релігійних організацій, які діють в Україні, за підтримку у зламні часи та наголосив на  важливості державно-конфесійного діалогу. Він запропонував зробити такі зустрічі регулярними, що дасть можливість шляхом діалогу знайти відповіді на проблемні питанння та визначити напрями подальшої співпраці. Серед них Міністр виокремив інформаційну та іміджеву роботу за кордоном, спрямовану на підтримку України, забезпечення різнопланової допомоги з боку іноземних партнерів, захист прав вірян на тимчасово окупованих територіях України.

Головою Ради було обрано Олександра Зайця, голову правління Інституту релігійної свободи, виконавчий секретар Наради представників християнських церков України.

Митрополит Львівський Макарій, Місцеблюститель Київського митрополичого престолу представляв УАПЦ на даних заходах.