Діти Покровської недільної школи відвідали Угорницький та Манявський монастирі


    В неділю, 1 жовтня 2017 року, діти з батьками Покровської недільної катехитичної школи храму Покрови Пресвятої Богородиці м.Львова (Щирецька 36) продовжили подорожувати в рамках проекту «Пізнаймо Україну разом», який був започаткований в 2016 році нашою парафією та школою.

   Цього разу наша дорога прямувала на мальовничу Івано-Франківщину, а саме в Коломийський та Богородчанський райони, де знаходяться духовні квітники чернецтва Прикарпаття – православні Спасо-Преображенський Угорницький монастир та старовинний Манявський чоловічий монастир XVII ст. заснований ще у 1241 році та відновлений у 1608 році.

    Приїхавши на місце ми помолились на Літургії в Спасо-Преображенському монастирському храмі Угорницької обителі. Після чого до нас вийшов намісник монастиря архімандрит Павло, який привітав всіх Львівських паломників, особливо маленьких з тим, що вони прибули на цю святу землю і розповів коротко історію монастиря.

   Дальше попрямували до джерела «Дзвіньоха», яке славиться своєю цілющою водою. Головне – споживати цілющу воду та занурюватися у святе джерело необхідно з вірою та молитвою!

   Після святої водички, яку попили у джерелі, ми піднялись знову до Угорницької обителі, але цього разу вже в монастирську трапезну, де нас чекав гарячий чай з монастирських трав, який організував для нас о.Павло. Дітки надзвичайно були задоволені, бо до чаю дали багато печива.

   Після легкого перекусу в знак подяки дітки заспівали для господарів пісеньку «Боже яка краса», о.Богдан Манчур подякував за чудовий прийом і трапеза закінчилась многоліттям Предстоятелю УАПЦ Митрополиту Макарію, Владиці Андрію, наміснику монастиря о.Павлу, діткам, батькам та всім присутнім.

   А дальше нас чекала древня святиня, розташована між гірськими скелями Карпат, вкритих вічно зеленими смереками – "Великий Скит - Український Афон" - заснований Іовом та Феодосієм Манявськими 1608 року, куди всіх нас тягнуло з неймовірною силою черпнути ковток духовної радості, спокою та любові. Побачити Манявський скит у всій свої красі нам допоміг Господь, який дарував в цей день неймовірно теплу та сонячну погоду.

  На території скиту ми зайшли в Хресто-Воздвиженський Собор Манявської обителі. В храмі помолились, приклонились до святих мощей, побачили місце поховання Преподобних Іова та Феодосія і піднялись до «Блаженного каменя» з якого витікає цілюща вода.

   Скільки радості для дітей і батьків було саме підняття до каменя – важко передати. Біля «Каменя» всі дружно помолились, попили водички, зробили фото напам’ять і спустились вниз.

  По дорозі до Львова, неможливо було вгамувати дитячі емоції та враження, які вирували в автобусі. Діти по черзі підходили до мікрофона і розповідали, що їм найбільше сподобалось та запам’яталось, ділились між собою інформацією і не хотіли спати.

   А справжньою родзинкою по завершенні поїздки стали розповіді та настанови батьків, які теж в автобусі підходили до мікрофона і ділились своїми враженнями від поїздки і вже разом випрацьовували нові і нові маршрути по нашій мальовничій і красивій Україні.

   За матеріалами сайту hp.lviv.ua