В день Преображення Господнього Митрополит Епіфаній очолив св. Літургію у Петро-Павлівському храмі м. Львова


У цей святковий день Преображення Господнього – одного з дванадцяттьох найбільших свят Церкви Христової – в історичному храмі міста Львова, названому на честь святих апостолів Петра і Павла, Митрополит Епіфаній звершив Божественну літургію, а також разом з духовенством і вірянами Блаженніший Владика возніс спільні молитви за те, щоб Господь утвердив у нашій державі той довгоочікуваний мир, якого всі ми з вами так прагнемо.

Блаженнішому Владиці Епіфанію співслужили Високопреосвященіший Макарій, Митрополит Львівський та Преосвященіший Андрій, єпископ Торонта та Східньої єпархії Української Православної Церкви у Канаді, запрошене духовенства із м. Львова.

Рівно 30 років минуло з того часу, як отець Володимир Ярема саме в цьому храмі оголосив про початок руху за відновлення нашої автокефалії, нашої духовної незалежності. І ось сьогодні, вже маючи Томос, ми справді радіємо і відчуваємо духовне піднесення, бо ми – єдині, немає поділу на різні гілки українського православ’я, ми маємо свою визнану незалежну помісну Українську Православну Церкву. Але ця перемога не дає нам можливості для спочинку на лаврах, адже треба й надалі багато трудитися, утверджуючи нашу Церкву.

Сьогодні, святкуючи велике свято Преображення Господнього, ми вшановуємо Христа, Який з'явився у славі, Який прийшов у світ заради нашого спасіння. І Він звершив наше спасіння, давши кожному із нас можливість наслідувати Царство Небесне, наслідувати вічне і блаженне життя. Він дав нам таку можливість, але кожен із нас повинен докладати багато зусиль, щоб цей шлях здолати. Навіть саме слово «преображення» свідчить, що і ми з вами повинні змінюватись: преображатись, ставати кращими, виконувати у своєму житті Євангельський закон, який базується на єдиній заповіді – заповіді любові: любові до Бога і любові до своїх ближніх. Тож нехай Господь укріплює нас, дарує кожному міцне здоров’я, щоб ми і надалі могли всі разом прославляти Його пречесне ім’я.