Громада Святого Духа у с. Дернівка Жовківського району відсвяткувала свій храмовий празник


     28 травня 2018 року, громада Святого Духа у с. Дернівка Жовківського району Львівської області відсвяткувала свій храмовий празник.

      З нагоди відзначення цієї події, на запрошення настоятеля та парафіян, у Божественній Літургії прийняли участь священнослужителі з Жовківського та Кам'янка-Бузького районів, які спільною молитвою з парафіянами та гостями торжества вознесли молитви до Святого Духа за дарування всім людям незламності у вірі та повсякчасного вивлення вчинків любові та милосердя до своїх ближніх.

     Літургію очолив декан митр. прот. Іван Сас, який, після її завершення, звернувся до присутніх зі словами проповіді, у якій детально розповів про дари Святого Духа, що подаються християнам впродовж їхнього земного життя.

   Привітавши парафіян з престольним святом, декан, по Благословенню Предстоятеля УАПЦ, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Макарія, за капеланську та волонтерську діяльність для українських військових, які перебувають на Сході України, вручив настоятелю орден Пресвятої Богородиці.

  У своєму слові настоятель храму митр. прот. Руслан Матвієнко, висловлюючи вдячність духовенству за спільну молитву, а парафіянам та жертводавцям за їхню щиру працю та жертовнвсть для Господньої святині, побажав всім Божих благословінь, кріпостей духовних і тілесних, добробуту та достатку у всьому.

    Святкування завершились спільним співом многоліття та чином малого освячення води.