На многая літа, Владико !!!


7 квітня 2015 р. Владика Андрій Абрамчук відзначив 25 років архиєрейської хіротонії.

Митрополит Макарій із паствою щиро вітають Владику із величною датаю у Його житті і житті Церкви та бажають Божої ласки та милосердя заступниці нашої Богородиці.

Митрополит Галицький Андрій (в миру - Степан Васильович Абрамчук) - керуючий Івано-Франківською єпархією УАПЦ, Священноархимандрит Спасо-Преображенського Угорницького монастиря.

Народився 21 січня 1949 року в м. Тисмениця Івано-Франківської області в сім'ї робітника.

В 1965 р. закінчив Тисменицьку середню школу, а в 1968 р. Городенківське ПТУ № 1.

До 1971 р. працював у Тисменицькому відділенні сільгосптехніки.

1971-1975 рр. навчався в Одеській духовній семінарії.

14 жовтня 1974 р. Митрополитом Одеським Сергієм (Петровим) висвячений в сан священика з обітом безшлюбності.

У 1975-1983 рр. - служіння в Івано-Франківській єпархії;

1975-1979 рр. - в с.Мединя Галицького району;

1979-1982 рр. - в м.Галич;

1982-1983 рр. - в кафедральному соборі м.Івано-Франківська.

У 1983 р. закінчив Московську Духовну Академію (заочно). У цьому ж році направлений для пастирського служіння в патріарших приходах Канади.

У 1986 р. повернувся в Івано-Франківську єпархію.

У 1988 р. - настоятель кафедрального собору м.Івано-Франківська.

22 січня 1990 р. на Соборі в м.Галич вийшов з-під юрисдикції Московської Патріархії.

У квітні 1990 р. прийняв чернечий постриг з іменем Андрій.

7 квітня 1990 р. прийняв хіротонію в єпископа Івано-Франківського і Коломийського УАПЦ в с.Підгайчики Коломийського району.

У червні 1990 р. на Всеукраїнському соборі УАПЦ був піднесений до гідності архиєпископа,

в січні 1992 р. патріархом Мстиславом піднесений до сану митрополита Галицького.

19 лютого 1996 р., за внесок у розбудову Української Православної Церкви та 25-річчя служіння в священицькому сані, нагороджений Патріархом Київським і всієї України УАПЦ Димитрієм правом носіння другої панагії.

Нагороджений церковною нагородою - орденом Андрія Первозванного I-го ступеня; державними нагородами: орденом "За заслуги" III ступеня, почесним знаком голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації та голови Івано-Франківської обласної ради, відзнакою Спілки Офіцерів України "Хрест Заслуги", орденом "князя Ярослава Мудрого" V ступеня, а також: "Срібним Хрестом за заслуги другої кляси" (нагорода Головної Управи Об'єднання бувших Вояків Українців у Великій Британії), відзнакою Українського козацтва - орденом "За розбудову України", а також багатьма почесними грамотами, подяками за духовну працю та відбудову Святої Української Церкви й відродження незалежної України.

За період відродження УАПЦ з 1990 р. в Івано-Франківській єпархії, очолюваній Митрополитом Андрієм, побудовано й освячено 101 храм, засновано Духовну Семінарію, яку закінчило 272 вихованці, із яких 234 в священичому сані.

З 1997 року діє Вища Богословська Академія із стаціонарним і заочним навчанням.

З 2001 р., з благословення митрополита Андрія, відроджено чернече життя в Угорницькому Спасо-Преображенському чоловічому монастирі, а також видаються єпархіальний журнал "Рідна Церква" та парафіяльна газета "Світ Духовності".

Благодійну місію здійснює Івано-Франківське Крайове братство "Св. ап. Андрія Первозванного" та товариство "Св. Володимира Великого".

При кафедральному соборі "Святої Покрови" існує архієрейський хор, який бере активну участь в конкурсах духовної пісні в Україні та за її межами. Так, у 2000 році хор взяв участь в I-й міжнародній олімпіаді хорового співу в м.Лінці (Австрія). Із 360 співучих колективів більше ніж 60 країн світу, хор виборов почесне третє місце й бронзову медаль номінації "Сакральне мистецтво".

Єпархія бере участь у різних симпозіумах на вищих рівнях, а також продовжує діалог, щоб в Україні була Єдина Помісна Православна Церква, котра зможе забезпечити високу духовність, мир і злагоду в Україні.

З 21 листопада 2010 р., з благословення митрополита Андрія, почав діяти Свято-Михайлівський чоловічий монастир в с.Підмихайля Калуського району.