Митрополит Макарій очолив урочистості в с. Нагачів, що на Яворівщині Львівської області


14 вересня Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ на запрошення настоятеля і громади  прп. Симеона Стовпника здійснив архіпастирський візит у с. Нагачів Яворівського району Львівської області.

Молодь Нагачева вітала Предстоятеля УАПЦ квітами та українською поезією, а настоятель храму митр. прот. Тарас Піджарко запросив Владику звершити чин оновлення храму і очолити св. Літургію. "Ваше Блаженство, дорогий наш архіпастирю! Ви неодноразово відвідували нашу громаду, уділяли пастирське благословення вірним парафії, підкріпляли їх у вірі в часі смутку та радості. Ви вперше нас відвідуєте як Предстоятель церкви. Просимо Вас звершити чин оновлення храму, який ми силами вірних відремонтували, прикрасили розписами і очолити св. Літургію: вознести молитви за парафіян, добродійників, спокій та мир в Україні і за єдність нашого народу!" - звернувся і вітальному слові о. Тарас.

У співслужінні духовенства УАПЦ Яворівщини, Жовківського декана митр. прот. Івана Саса та запрошеного духовенства УПЦ КП Яворівщини,  Митрополит Макарій очолив св. Літургію.

У завершальному слові Владика висловив подяку малярам у особі п. Василя Хворостецького, громаді, яка своїми силами організувала та здійснила капітальний ремонт храму, а особливу увагу Митрополит звернув особі настоятеля митр. прот. Тараса Піджарка: люблячого пастиря та доброго адміністратора у громаді УАПЦ с. Нагачів.

Уставним многоліттям та хресною ходою із читанням св. Євангелія завершилися урочистості у с. Нагачів Яворівського району Львівської області.