Предстоятель УАПЦ Блаженніший Макарій взяв участь в урочистостях до 1030-літтю Хрещення Київської Русі-України в м.Яворові


     29 липня 2018 року Божого в м.Яворові Львівської області відбулись святкові урочистості приурочені 1030-літтю Хрещення Київської Русі-України. В святкуванні взяв участь Митрополит Київський та всієї України, Предстоятель УАПЦ, Блаженніший Макарій.

      Віряни УАПЦ зустрічали свого Предстоятеля з відкритими серцями, з хлібом і квітами, біля церкви Ікони Почаївської Божої Матері в м. Яворові. Привітав високого гостя собор священиків на чолі з деканом о. Тарасієм Піджарком та настоятелем о.Володимиром Кобзяком.

    Після подячного молебню Хресна хода вулицею Святоюрською вирушила до чільної площі, де біля пам’ятника Тарасові Шевченку громада, до якої долучилися керівники міста і району, вірні різних конфесій, піднесла спільну молитву за весь український народ і Україну. О 16 годині у РНД «Сокіл» відбулася урочиста академія, присвячена ювілею Хрещення Русі-України та пам’яті Патріарха Мстислава.

    На початку з пастирським словом  до вірян звернувся Блаженніший Макарій. Декан о. Тарасій Піджарко виступив з доповіддю про Хрещення Русі-України, а настоятель храму с. Мальчиці о. Михайло Кравчик – з доповіддю про життя Патріарха Мстислава. Як завжди під час таких святкувань районного рівня, за дорученням декана, найбільша роль у підготовці самої академії випадає молодіжному хору храму Симеона Стовпника с. Нагачева і його регенту Ярославі Кандяк.

    В академії взяли також участь церковні хори сіл Чернилява, Липина, Старий Яр, Мальчиці. Парафію с. Новини представила Михайлина Ванцура піснею «Молитва за Україну». Своє щире патріотичне дійство «Хай святиться імя Твоє» представила з яворівської сцени молодь парафії Євстахія Плакиди с. Чолгинь. Ювілейна академія в Яворові завершилася духовним гімном «Боже великий, єдиний» у спільному виконанні хорів під керівництвом регента мальчицького хору Володимира Рибака.

    Всі присутні єдиними устами звернулись з незмінним проханням до Всевишнього за свій народ: Дай йому волю,

дай йому долю,

Дай доброго світу,

щастя, Дай, Боже, народу

І многая, многая літа!

Написала Олена Бутко