У Львові відбулись пам'ятні заходи з нагоди вшанування пам'яті патріарха Мстислава (Скрипника)


    10 червня 2018 року, з нагоди вшанування пам'яті церковного, громадського та державного діяча - патріарха Мстислава (Скрипника): 120-ї річниці від народження та 25-ї річниці від упокоєння, у Львові відбулися пам'ятні заходи, які розпочались літургією у кафедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці, яку очолив Блаженніший Макарій, митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ. Після завершення Богослужіння була відслужена панахида біля пам'ятної дошки Патріарху, яка розміщена на стіні храму. Після слів митрополита Макарія, до всіх присутніх звернувся перший заступник голови Львівської ОДА Замлинський Ростислав Теодозійович та голова м. Львова Садовий Андрій Іванович.

     Згодом, на Личаківському цвинтарі, духовенством були відслужені панахиди на могилі дружини патріарха Іванни та на місці поховання українських військових, які загинули за цілісність та незалежність України.

     Святкування завершилось урочистою Академією, під час якої лунали виступи церковних хорів та доповіді про життя та діяльність спочилого Першоієрарха УАПЦ - патріарха Мстислава.

     Секретар Консисторії Львівської єпархії УАПЦ митр. прот. Руслан Матвієнко