Парафію Святої Трійці смт. Олесько Буського деканату з Першосвятительським візитом відвідав Блаженніший Макарій


    Після свята Зіслання Святого Духа на апостолів парафію Святої Трійці смт Олесько Буського деканату Львівської єпархії, на запрошення настоятеля та парафіян, з Першосвятительським візитом відвідав Блаженніший митрополит Київський і всієї України Макарій, Предстоятель УАПЦ, щоб спільно з духовенством, парафіянами та гостями вознести подячні та прохальні молитви до Господа.
     На церковному подвір’ї Блаженнішого Митрополита з хлібом-сіллю та квітами зустріли парафіяни громади, а в храмі, який збудований у XV столітті та являється пам'яткою архітектури, зустрів настоятель митр. прот. Ігор Лишкович, який попросив у Митрополита благословення для всіх парафіян, а також на успіхи у всіх парафіяльних справах.
    В часі Божественної Літургії Предстоятелю співслужили: канцлер Львівської єпархії митр. прот. Володимир Целень - декан Буського деканату, секретар Консисторії Львівської єпархії митр. прот. Руслан Матвієнко, протопресвітер Кирило Малетич, настоятель храму та запрошене духовенство.
З проповіддю до присутніх звернувся о.Руслан Матвієнко, який розповів про важливість вивчення життя святих усіма людьми для наслідування їхнього зразкового прикладу на благо спасіння особистих душ.
   Після завершення Літургії з повчальними словами настанови до громади звернувся Владика Макарій, який привітав усіх з храмовим святом, який вони відзначили, побажав їм плекати дари Святого Духа для помноження добра на цій землі, вручивши благословенні грамоти активним парафіянам.
    Предстоятель привітав і настоятеля з його 60-літнім ювілеєм від Дня уродин, нагородивши його орденом Андрія Первозванного та благословенною грамотою.
    Настоятель у свою чергу подякував Владиці за теплі слова вітання, побажавши Його Блаженству кріпості та сил для подальшого архипастирського служіння.
    Святкування завершилось співом многоліття.

    Секретар Консисторії Львівської єпархії УАПЦ митр. прот. Руслан Матвієнко