Львівські священики напередодні Великодня відвідали зону АТО та передали допомогу


2-5 квітня священики Львівської єпархії УАПЦ з благословення Блаженнішого Макарія, Митрополита Київського і всієї України відвідали зону АТО та передали допомогу, яку зібрали громади УАПЦ м. Львова.

Поїздку очолив Львівський декан митр. прот. Олег Древняк у супроводі Підкаменського декана митр. прот. Степана Перога та прот. Володимира Білоуса. Священики відвідали м. Щастя та м. Слов'янськ.

У м. Слов'янську в братній та приємній атмосфері відбулася зустріч із правлячим архієреєм УАПЦ Високопреосвященнішим Саввою, єпископом Донецьким і Слов'янським.

Під час поїздки священослужителі та вірні УАПЦ, які їх супроводжували відвідали військові частини, де базується Львівська 80 аеромобільна частина, Сумська 27 зенітно-ракетна частина, а також сиротинець та інтернат у м. Щасті.

Друга група волонтерів Львівської єпархії в ці дні відвідала м. Авдіївку.

6 квітня третя група на чолі із о. М. Турконяком вирушає у зону АТО, щоб бути разом із українськими  військовослужбовцями у день Воскресіння Господнього.

Напередодні 1 квітня у день свята Входу Господнього у Єрусалим, в Успенькій церкві м. Львова УАПЦ священиками парафії митр. прот. Ігорем Бурмило та митр. прот. Олегом Древняком було освячено 450 пасок, які спільними зусиллями громади, Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного, Львівською міською радою та пекарнями Готелю "Гетьман" та родини Горинь було придбано для передачі у зону АТО.