Блаженніший Макарій з Першосвятительським візитом відвідав парафію с. Нагірці Жовківсько-Кам’янка-Бузького деканату


    Щороку, 12 лютого за старим стилем, Церква Христова вшановує пам'ять Трьох Вселенських Учителів і Святителів: Василія Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого. У цей день з особливим піднесенням своє храмове свято відзначають парафіяни с. Нагірці Жовківсько-Кам’янка-Бузького деканату Львівської єпархії. На запрошення настоятеля та парафіян, з Першосвятительським візитом до села прибув Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ, щоб зі своєю паствою спільно розділити радість храмового празника та вознести молитви до Милосердного Господа.

   На церковному подвір’ї Блаженнішого Митрополита з хлібом-сіллю та словами привітання зустріли юні парафіянки та громада села. Благословивши зустрічаючих, Владика увійшов до парафіяльної святині, на порозі якої Архієрея зустрів настоятель – митр. прот. Руслан Матвієнко, який, вручивши Предстоятелю напрестольний хрест, у своєму вітальному слові попросив очолити святкове Богослужіння та піднести молитви за всіх парафіян, весь побожний український народ, а також за дарування Богом Його благословення та миру нашій багатостраждальній Україні. В часі Божественної Літургії Предстоятелю співслужили: декан Жовківсько-Кам’янка-Бузького митр. прот. Іван Сас, настоятель храму та запрошене духовенство з Жовківського, Кам’янка-Бузького, Сокальського та Пустомитівського районів Львівщини. Під час Малого входу, з нагоди 20-річного пастирського служіння, Першосвятитель нагородив протоієрея Андрія Підгайного, настоятеля храмів: Архістратига Михаїла у с. Великі Передримихи та Різдва Пресвятої Богородиці у с. Могиляни, вищою церковною нагородою - митрою, а священика храму Успіння Пресвятої Богородиці у м. Кам'янка-Бузька ієрея Володимира Масюка возвів у сан протоієрея.

   Після завершення Літургії з повчальними словами проповіді до парафіян та гостей свята звернувся Владика Макарій, який розповів присутнім про життєвий шлях визначних ієрархів, проповідників, велетнів віри, духа та святості – Трьох Святителів та про їхнє душпастирське служіння у Церкві Христовій. Привітавши настоятеля, парафіян та гостей з храмовим святом, Блаженніший Митрополит закликав наслідувати приклад небесних покровителів у земному житті, використовувати Богом даровані вміння та можливості для власного духовного збагачення та прослави Бога на цій землі, побажавши всім Божого благословення, небесних ласк та щедрот.

    За 15-річне пастирське служіння, капеланську та волонтерську діяльність, Блаженніший Макарій удостоїв настоятеля храму орденом Благовірного гетьмана Петра Сагайдачного.

   У своєму слові настоятель храму висловив вдячність Предстоятелю за візитацію, теплі й зворушливі слова повчання, мудрі та життєво необхідні настанови. В знак пошани настоятель вручив Архипастирю букет квітів, побажавши Його Блаженству та всім священнослужителям сил та терпіння у звершенні душпастирського служіння на ниві Христовій.

    Після співу уставного многолітня, помазання присутніх освяченим єлеєм, звершеного чину малого освячення води та хресного ходу навколо храму, урочистості завершилися спільним фото для майбутньої пам’ятки.