У Львові відбувся ІІІ фестиваль дитячої коляди "Різдвяні дзвіночки"


     27 січня 2018 року Божого, у Львові, в храмі Вознесіння Господнього відбувся ІІІ фестиваль дитячої коляди серед недільних катехитичних шкіл "РІЗДВЯНІ ДЗВІНОЧКИ - 2018" за підтримки Львівського деканату Української Автокефальної Православної Церкви.

     Фестиваль розпочався з благословення Блаженнішого Макарія, Митрополита Київського і всієї України, який привітав всіх присутніх з дитячою колядою.

     А дальше почались виступи, де дітки з різних недільних шкіл колядували, віншували, грали на сопілці, скрипках, відтворювали події вертепу, в якому Йосип з Марією леліли мале новонароджене дитя, царі зі сходу прийшли поклонитися Ісусику, а злий цар Ірод лютував. Все це демонстрували на фестивалі вихованці з недільних шкіл при храмах Петра і Павла, Покрови Пресвятої Богородиці, рівноапостольного князя Володимира, великомученика і цілителя Пантелеймона, Вознесіння Господнього.

    Після кожного виступу куратор недільних шкіл о. Богдан Возняк вручав учасникам фестивалю дипломи та Благословенні грамоти від Владики Макарія, а також пригощав солодощами, які підготували організатори.

     Родзинкою фестивалю був виступ дорослих парафіян храму Вознесіння Господнього, етно-гурту "Ойкумена", які разом із глядачами, колядували різні відомі колядки у супроводі бандури та бонгів.

   На закінчення фестивалю ведучі, які були з недільної школи при храмі Покрови Пресвятої Богородиці (Щирецька) Віталій Глушко та Софія Лацінник, запросили до слова декана митр. прот. Олега Древняка, який в свою чергу подякував всім, хто долучився до організації свята, учасникам фестивалю та всім присутнім і побажав добра, радості і Божої ласки.

   І на сам кінець також подякував всім організаторам, священикам, катехитам за нелегку, але дуже потрібну працю з дітками, настоятель храму Вознесіння Господнього о. Микола Гаврон.

   Фестиваль пройшов на хорошому різдвяному піднесенні і всі радісні та щасливі розійшлись по домівках.