Три колективи, дві країни - одна коляда! В Успенській церкві м. Львова проведено величну коляду


    15 січня 2018 року в Успенській ставропігійній церкві УАПЦ м. Львова було проведено святковий концерт коляд. Цього дня свої різдвяні піснеспіви дарували Львівський муніципальний хор «Гомін», хор «СТАВРОС» Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного та гості із Литви хор «Друскі Нінкай».

    Повертаючись із IX Міжнародного фестивалю «Коляда на Мазлях» гості із Прибалтики завітали до історичного храму, довкола якого завжди вирувало культурне життя українців Галичини.

   У своєму вітальному слові настоятель Успенської церкви м. Львова митр. прот. Ігор Бурмило привітав колективи та нагадав спільні віхи історії України і Литви, значення збереженого архіву та колосальний вплив цього фактору на самоствердження Незалежності України. У вітальному слові священик також нагадав присутнім про велику допомогу Україні латвійського уряду у міжнародних відносинах.

    Між колядами звучали вінчування, які декламували люди різних поколінь.

  Виступ латвійського хору вразив присутніх високомистецьким виконанням духовної музики, кульмінацією якої був «Щедрик» М. Леоновича.

    На згадку про коляду в Успенській церкві м. Львова духовенство подарувало гостям з Литви Ікону Божої Матері та книгу «Феномен Львова» з описом усіх храмів у нашому місті.

    Спільною колядою «Добрий вечір тобі, пане господарю» завершилася коляда, яка зібрала сотні парафіян і гостей древнього Успенського храму, колиски духовності і української культури.

    За матеріалами сайту stavropigia.lviv.ua