В день пам’яті архідиякона Стефана Блаженніший Макарій з Першосвятительським візитом відвідав парафію архідиякона Стефана у м. Львові


      9 січня 2018 року Божого, в день пам’яті апостола першомученика архідиякона Стефана, Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ, на запрошення настоятеля храму митр. прот. Стефана Чопка, з Першосвятительським візитом відвідав парафію архідиякона Стефана у м. Львові.

    Предстоятеля вітальним словом в притворі храму зустрів настоятель митр. прот. Стефан Чопко, який і запросив Блаженнішого Митрополита Макарія Київського і всієї України, очолити в даному храмі Божественну Літургію, піднести свої Архіпастирські молитви за мир в нашій країні, парафіян і всіх жителів міста Львова.

    За Божественною Літургією Його Блаженству співслужили: декан Львівського деканату митр. прот. Олег Древняк, настоятель храму митр. прот. Стефан Чопко та запрошене духовенство.

    Наприкінці літургії Предстоятель освятив тетрапод. Першосвятитель привітав настоятеля із днем ангела, нагородивши його церковною нагородою орденом «Архистратига Михаїла». Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї Україний, висловив вдячність настоятелю та парафіянам даного храму за спільну молитву.

    У свою чергу зі словами вдячності Предстоятелю УАПЦ та запрошеному духовенству за відвідини парафії і звершене богослужіння звернувся настоятель храму митр. прот. Стефан Чопко, який подякував Митрополиту Макарію за спільну молитву.

    Святкування завершилось хресним ходом навколо храму, та помазанням вірних освяченим єлеєм.