Священнослужителі Жовківсько-Кам'янка-Бузького деканату в черговий раз відвідали українських військових


   12 грудня 2017 року священнослужителі Жовківсько-Кам'янка-Бузького деканату спільно з волонтерами, по благословенню Блаженнішого Макарія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля УАПЦ, вирушили у черговий раз із гуманітарною допомогою на східні терени України до українських військових, які перебувають на межі розмежування.

    13 грудня, в день пам'яті апостола Андрія Первозванного, у підніжжя кафедрального собору УАПЦ м. Києва, у якому, на даний час, продовжуються внутрішні реставраційні роботи, була звершена Божественна Літургія за участю духовенства та вірних УАПЦ. Богослужіння очолив Предстоятель УАПЦ, який возніс молитви за Україну, мир і благополуччя в ній, за якнайшвидше закінчення війни, що триває на сході нашої держави.

    Наступного дня, перебуваючи вже у розташуванні 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, духовенство у супроводі заступника командира 10-ї ОГШБ з морально-психологічного забезпечення підполковника Даніяра Танасійовича Петрюка відвідало учнів Врубівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Попаснянської районної ради Луганської області, яким до дня свт. Миколая було передано подарунки від учнів Вирівської ЗОШ Кам'янка-Бузького району Львівської області.

    Після незабутньої зустрічі з представниками нашого майбутнього, капелани вирушили на передові позиції до самовідданих захисників України. Привітавши їх з нагоди наближення свят свт. Миколая, Різдва Христового та Нового 2018 Року, їм було передано продукти харчування, засоби гігієни та речі першої необхідності, закуплені парафіянами Жовківського, Кам'янка-Бузького районів, с. Звенигород та с. Гринів Пустомитівського району, а також меценатами Олександром Островським, Павлом Барчуком та Ігорем Малетичем, які завжди допомагають військовим, пам'ятаючи про їхній щоденний подвиг.

    Важливою складовою цієї поїздки в зону АТО стало вручення командиру 10-ї ОГШБ полковнику Зубаничу Василю Івановичу Богородичної ікони "Знамення", яка з початку бойових дій на Сході України довгий час перебувала у військових частинах ЗСУ, що дислокувалися на території бойових дій. Сьогодні ця ікона знову повертається на терени Донбасу для захисту, благословіння та духовної підтримки всіх тих, хто там перебуває.

    Молимось Господеві, щоб Він, вислухавши наші прохання, допоміг нам вистояти та не зневіритись серед складних обставин сьогодення.