Візитація Блаженнішого Макарія у м. Миколаїв Таврійської єпархії УАПЦ


   19 листопада 2017 року Божого, в 24-ту неділю після П’ятидесятниці, Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ, на запрошення митр. прот. Івана Дідуха з Першосвятительським візитом відвідав парафію св. первоверховних ап. Петра і Павла м. Миколаєва Таврійської єпархії, з нагоди освячення Престолу та храму.

     При вході до храму Блаженнішого Владику зустріли з квітами та запашним короваєм наймолодші парафіяни. Першосвятителя вітальним словом в притворі храму зустрів настоятель митр прот. Іван Дідух, який і запросив Блаженнішого Митрополита Макарія звершити чин великого освячення храму та очолити в даному храмі Божественну Літургію, піднести свої Архіпастирські молитви за мир в нашій країні, зокрема і за жителів м. Миколаєва, парафіян, жертводавців парафії.

    За Божественною Літургією Його Блаженству співслужили: Преосвященніший владика Борис, єпископ Херсонський і Миколаївський, керуючий Таврійською єпархією; настоятель храму митр. прот. Іван Дідух та запрошене духовенство. Під час малого входу Митрополит Макарій нагородив настоятеля храму вищою церковною нагородою правом носіння другого хреста, і також декана Каховського деканату Таврійської єпархії митр. прот. Миколая Щуцького. Також було введено у сан протоієрея Андрія Суддю.

    Наприкінці Літургії Блаженніший Митрополит Макарій привітав настоятеля та парафіян із довгоочікуваною подією у їхньому житті – освяченням храму. Предстоятель УАПЦ висловловив вдячність митр. прот. Івану Дідуху настоятелю даної парафії, стараннями та працею якого, було збудовано цей величавий храм, а також і парафіянам за щиру їхню працю, молитви та жертви на окрасу, благоустрій парафіяльної церкви.

    Блаженніший Митрополит Макарій нагородив високими церковними нагородами парафіян, меценатів і жертводавців парафії. У свою чергу, зі словами вдячності Предстоятелю за відвідини парафії, освячення храму та звершене богослужіння, звернувся настоятель храму митр. прот. Іван Дідух, який подякував Владиці за звершення чину великого освячення храму, а також і за піднесену спільну молитву.

    Святкування завершилось Хресним ходом навколо храму і помазанням вірних освяченим єлеєм.