Предстоятельська візитація Митрополита Макарія у с.Морозовичі Самбірського деканату


    8 жовтня 2017 року Божого, в 18-ту неділю після П’ятидесятниці, Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ, керуючий Львівською єпархією, на запрошення митр. прот. Романа Сикотинського з Першосвятительським візитом відвідав парафію св. ап. єв. Іоанна Богослова с. Морозовичі Самбірського деканату Львівської єпархії, з нагоди звершення чину оновлення храму та престольного празнику  св. ап. єв. Іоанна Богослова.    

    На церковному подвір’ї Предстоятеля УАПЦ з хлібом та сіллю зустріли вихованці недільної парафіяльної школи.        

    Першосвятителя вітальним словом в притворі храму зустрів настоятель митр. прот. Роман Сикотинський, який запросив Блаженнішого Митрополита Макарія звершити чин оновлення храму св. ап. єв. Іоанна Богослова та очолити в даному храмі Божественну Літургію, піднести свої Архіпастирські молитви за мир в нашій країні, зокрема і за жителів с. Морозовичі парафіян, жертводавців парафії.     

    За  Божественною Літургією Його Блаженству співслужили: митр. прот. Ігор Поливка (декан Самбірський), настоятель храму митр. прот. Роман Сикотинський та запрошене духовенство. 

    Наприкінці Літургії Блаженніший Митрополит Макарій привітав настоятеля та парафіян із довгоочікуваною подією у їхньому житті.  Предстоятель УАПЦ висловив вдячність настоятелю і парафіянам за щиру їхню працю, молитви та жертви на окрасу і благоустрій парафіяльної церкви.

    Також Блаженніший Митрополит Макарій нагородив високими церковними нагородами настоятеля та парафіян, меценатів і жертводавців парафії.      

    У свою чергу, зі словами вдячності Предстоятелю за відвідини парафії, звершення чину оновлення храму та принесену безкровну жертву, звернувся настоятель храму митр. прот. Роман Сикотинський, який подякував Владиці за піднесену спільну молитву.     

     Святкування завершилось водосвятним молебнем, уставним многоліттям та заупокійною литією за убієнним воїном Міньком Миколою Петровичем.