Першосвятительська візитація Митрополита Макарія у с. Кульчиці Самбірського деканату (Батьківщина благовірного гетьмана Петра Сагайдачного)


   1 жовтня 2017 року Божого, в 17-ту неділю після П’ятидесятниці, Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ, керуючий Львівською єпархією, на запрошення митр. прот. Михайла Межівника з Першосвятительським візитом відвідав православну громаду с. Кульчиці Самбірського деканату Львівської єпархії, з нагоди звершення чину великого освячення храму Покрови Пресвятої Богородиці.      

   На початку села (біля храму мчч. Флора і Лавра), верхи на конях свого Предстоятеля зустріла патріотична молодь, а у центрі села Кульчиці (біля храму Воздвиження ЧЖХГ) чисельні парафіяни зустрічали Блаженнішого Владику Макарія. Під святковий передзвін Митрополит Макарій разом із багаточисельною паствою підійшов до храму Покрови Пресвятої Богородиці.       

   На церковному подвір’ї Першоієрарха УАПЦ з хлібом та сіллю зустріли вихованці недільної парафіяльної школи.       

   Першосвятителя вітальним словом в притворі храму зустрів митр. прот. Михайло Межівник ( настоятель храмів: мчч. Флора і Лавра, Воздвиження ЧЖХГ, Покрови Пресвятої Богородиці с. Кульчиці), який і запросив Блаженнішого Митрополита Макарія звершити чин великого освячення храму Покрови Пресвятої Богородиці та очолити в даному храмі першу Божественну Літургію, піднести свої Архіпастирські молитви за мир в нашій країні, зокрема і за жителів с. Кульчиці, парафіян, жертводавців парафії.     

   За Божественною Літургією Його Блаженству співслужили: митр. прот. Ігор Поливка (декан Самбірський), настоятель храму митр. прот. Михайло Межівник та запрошене духовенство.

   Наприкінці Літургії Блаженніший Митрополит Макарій привітав настоятеля та парафіян із довгоочікуваною подією у їхньому житті – освяченням храму Покрови Пресвятої Богородиці.  Предстоятель УАПЦ висловловив вдячність настоятелю і парафіянам за щиру їхню працю, молитви та жертви на окрасу і благоустрій парафіяльної церкви. Також Блаженніший Митрополит Макарій нагородив високими церковними нагородами меценатів і жертводавців парафії.      

    У свою чергу, зі словами вдячності Предстоятелю за відвідини парафії, звершення освячення храму та принесену безкровну жертву, звернувся настоятель храму митр. прот. Михайло Межівник, який подякував Владиці за піднесену спільну молитву, а також о. Михайло разом із православною паствою с. Кульчиці привітав Блаженнішого Митрополита Макарія з Днем уродин, які сьогодні молитовно святкував Предстоятель нашої Святої Церкви.    

    З нагоди Дня уродин Першосвятителя  УАПЦ,  митр. прот. Ігор Поливка (декан Самбірський) від імені духовенства Самбірського деканату УАПЦ зачитав «Подячну Грамоту» та припідніс у знак великої шани й подяки, за Першосвятительські  молитви, труди та служіння Церкві і Боголюбивому народу України – орден благовірного гетьмана Петра Конашевича Сагайдачного.       

  Святкування завершилось многоліттям Предстоятелю УАПЦ, настоятелю, парафіянам, жертводавцям, будівничим та усім людям доброї волі, які вклали свої молитви, пожертви та щиру працю у процесі будови даного храму.

    Опісля чого, було звершено обхід навколо храму з читанням Св. Євангелія та окропленням храму та всіх парафіян Святою водою.