Предстоятель УАПЦ відвідав Підкаменський деканат


    27 вересня 2017 року Божого, у день дванадесятого свята Воздвиження ЧЖХГ, Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ, керуючий Львівською єпархією, на запрошення митр. прот. Івана Копровського з Першосвятительським візитом відвідав парафію Воздвиження ЧЖХГ с. Звижень Підкаменського деканату Львівської єпархії, з нагоди святкування престольного празнику даного храму.  

    На паперті храму Блаженнішого Владику зустріли з квітами та запашним короваєм наймолодші парафіяни.             

    Першосвятителя вітальним словом в притворі храму зустрів настоятель митр. прот. Іван Копровський, який і запросив Блаженнішого Митрополита Макарія очолити в даному храмі Божественну Літургію, піднести свої Архіпастирські молитви за мир в нашій країні, зокрема і за жителів с. Звижень, парафіян та жертводавців парафії.     

    За Божественною Літургією Його Блаженству співслужили: митр. прот. Степан Періг (декан Підкаменський), настоятель храму митр. прот. Іван Копровський та запрошене духовенство. На за причасному стиху проповідь виголосив митр. прот. Степан Періг (декан Підкаменський).    

  Наприкінці Літургії Блаженніший Владика Макарій привітав настоятеля та парафіян із престольним празником. Предстоятель УАПЦ висловловив вдячність настоятелю і парафіянам даного храму за щиру їхню працю, молитви та жертви на окрасу і благоустрій парафіяльної церкви.     

   З нагоди престольного свята та за відданну працю на Христовій ниві, Владика Макарій нагородив настоятеля даного храму орденом Христа Спасителя.  Також Блаженніший Митрополит Макарій нагородив високими церковними нагородами меценатів і жертводавців парафії.   

    У свою чергу, зі словами вдячності Предстоятелю за відвідини парафії і звершене Богослужіння, звернувся настоятель храму митр. прот. Іван Копровський, який подякував Владиці за Першосвятительські відвідини парафії та спільну принесену безкровну жертву, у день храмового свята.

    Святкування завершилось хресним ходом навколо храму, помазанням вірних освяченим єлеєм та уставним многоліттям.