Першосвятительська візитація Митрополита Макарія на Самбірщину


   17 вересня 2017 року Божого, в 15-ту неділю після П’ятидесятниці, Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ, керуючий Львівською єпархією, на запрошення митр. прот. Ярослава Русиняка з Першосвятительським візитом відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці м. Рудки Самбірського деканату Львівської єпархії, з нагоди  20-ї річниці освячення даного храму.     

    У центрі міста Рудки чисельні парафіяни зустрічали свого Предстоятеля. З вітальним словом до Блаженнішого Митрополита Макарія звернулись:  голова  Рудківської міської ради – Іван Лозинський та члени парафіяльної управи, які щиро привітали Першоієрарха УАПЦ на Рудківській землі та піднесли Його Блаженству запашний коровай. Під святковий передзвін Митрополит Макарій разом із представниками державної влади та багаточисельною паствою підійшов до храму.         

   На церковному подвір’ї Блаженнішого Владику зустріли з квітами вихованці недільної парафіяльної школи.             

   Першосвятителя вітальним словом  в притворі храму зустрів настоятель митр. прот. Ярослав Русиняк, який і запросив Блаженнішого Митрополита Макарія очолити в даному храмі Божественну Літургію, піднести свої  Архіпастирські молитви за мир в нашій країні, зокрема і за жителів м. Рудки, парафіян, жертводавців парафії.     

   За Божественною Літургією Його Блаженству співслужили: митр. прот. Ігор Поливка (декан Самбірський), настоятель храму митр. прот. Ярослав Русиняк та запрошене духовенство.    

   Після Євангельського читання проповідь виголосив митр. прот. Ігор Поливка (декан Самбірський). Під час Літургії, після звершення великого входу, Блаженніший Митрополит Макарій рукопоклав в сан пресвітера, клірика даного храму протодиякона Володимира Юркевича.

  Наприкінці Літургії Блаженніший Митрополит Макарій привітав настоятеля та парафіян із довгоочікуваною подією у їхньому житті – із 20-ю річницею з нагоди освячення храму Різдва Пресвятої Богородиці, а також Блаженніший Владика привітав нововисвяченого ієрея Володимира Юркевича (клірика парафії) та побажав нести гідно подвиг священичого служіння.     

  Предстоятель УАПЦ висловловив вдячність настоятелю і парафіянам за щиру їхню працю, молитви та жертви на окрасу і благоустрій парафіяльної церкви. З нагоди 20-ї річниці освячення даного храму та за відданну працю на Христовій ниві, Владика Макарій нагородив настоятеля даного храму орденом благовірного гетьмана Петра Сагайдачного. Також Блаженніший Митрополит Макарій нагородив високими церковними нагородами меценатів і жертводавців парафії.   

    У свою чергу, зі словами вдячності Предстоятелю за відвідини парафії і звершене Богослужіння, звернувся настоятель храму митр. прот. Ярослав Русиняк, який подякував Владиці за спільну принесену безкровну жертву, а також за звершення пресвітерської хіротонії над кліриком парафії, в минулому протодияконом, а наданий час ієреєм Володимиром Юркевичем.   

   По завершенні Божественної Літургії духовенство на чолі із Митрополитом Макарієм, звершили чин малого освячення води. 

   Святкування завершилось хресним ходом навколо храму та уставним многоліттям.