Митрополит Макарій відвідав парафію Благовіщення Пресвятої Богородиці у с.Волиця Мостиського деканату Львівської єпархії


   10 вересня 2017 року Божого, в 14-ту неділю після П’ятидесятниці,  Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ, керуючий Львівською єпархією, на запрошення митр. прот. Івана Витрикуша з Першосвятительським візитом відвідав парафію Благовіщення Пресвятої Богородиці с. Волиця Мостиського деканату Львівської єпархії, з нагоди оновлення та освячення внутрішніх розписів храму.    

    У центрі села Волиця чисельні парафіяни зустрічали свого Предстоятеля. З вітальним словом до Блаженнішого Митрополита Макарія звернулись:  голова парафіяльної управи храму Благовіщення Пресвятої Богородиці – Володимир Менчак, заступник голови Львівської ОДА - Стоколос-Ворончук Оксана Олександрівна, голова Мостиської РДА – Буняк Степан Остапович та голова сільської ради – Марія Дик, які щиро привітали  Першоієрарха УАПЦ на Мостиській землі. Під святковий передзвін Митрополит Макарій разом із представниками державної влади та багато чисельною паствою  підійшов до храму.       

   На церковному подвір’ї Блаженнішого Владику з хлібом та сіллю зустріли вихованці недільної парафіяльної школи.        

  Першосвятителя вітальним словом  в притворі храму зустрів настоятель митр. прот. Іван Витрикуш, який і запросив Блаженнішого Митрополита Макарія звершити чин оновлення храму, освятити внутрішні розписи та очолити в даному храмі Божественну Літургію, піднести свої  Архіпастирські молитви за мир в нашій країні, зокрема і за жителів с. Волиця, парафіян, жертводавців парафії.     

   За Божественною Літургією Його Блаженству співслужили: митр. прот. Іван Тиндик (декан Мостиський), митр. прот. Степан Целень (декан Городоцький), митр. прот. Михайло Зубкович (декан Стрийський), митр. прот. Степан Періг (декан Підкаменський), настоятель храму митр. прот. Іван Витрикуш  та запрошене духовенство.      

   На за причасному стиху проповідь виголосив митр. прот. Михайло Зубкович (декан Стрийський).    Наприкінці Літургії Блаженніший Митрополит Макарій привітав настоятеля та парафіян із довгоочікуваною подією у їхньому житті – оновленням храму та освяченням внутрішніх розписів святині.  Предстоятель УАПЦ висловловив вдячність настоятелю і парафіянам  за щиру їхню працю, молитви та жертви на окрасу і благоустрій парафіяльної церкви. З нагоди звершення чину оновлення та освячення внутрішніх розписів храму та за відданну працю на Христовій ниві, Владика Макарій нагородив настоятеля даного храму Благословенною Грамотою. Також Блаженніший Митрополит Макарій нагородив високими церковними нагородами меценатів і жертводавців парафії.      

   У свою чергу, зі словами вдячності Предстоятелю за відвідини парафії і звершене богослужіння, звернувся настоятель храму митр. прот. Іван Витрикуш, який подякував Владиці за звершення чину оновлення та освячення внутрішніх розписів храму, а також  і за піднесену спільну молитву.

    Святкування  завершилось  уставним многоліттям.