Візитація Митрополита Макарія на Мостищину


   3 вересня 2017 року Божого, в 13-ту неділю після П’ятидесятниці,  Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ, керуючий Львівською єпархією, на запрошення митр. прот. Євгена Павлуся з Першосвятительським візитом відвідав парафію Успіння Пресвятої Богородиці с. Гостинцеве Мостиського деканату Львівської єпархії, з нагоди освячення Святого Престолу, іконостасу та дзвіниці.            

    На паперті храму Блаженнішого Владику зустріли з квітами наймолодші парафіяни.  

    Першосвятителя вітальним словом  в притворі храму зустрів настоятель митр. прот. Євген Павлусь, який і запросив Блаженнішого Митрополита Макарія звершити освячення Престолу, іконостасу, дзвіниці та очолити в даному храмі Божественну Літургію, піднести свої  Архіпастирські молитви за мир в нашій країні, зокрема і за жителів с. Гостинцеве, парафіян, жертводавців парафії.     

    За  Божественною Літургією Його Блаженству співслужили: митр. прот. Іван Тиндик (декан Мостиський), митр. прот. Ігор Поливка (декан Самбірський), настоятель храму митр. прот. Євген Павлусь та запрошене духовенство.   

   Наприкінці Літургії Блаженніший Митрополит Макарій привітав настоятеля та парафіян із довгоочікуваною подією у їхньому житті – освяченням Престолу, іконостасу та дзвіниці. Предстоятель УАПЦ висловловив вдячність настоятелю і парафіянам  за щиру їхню  працю, молитви та жертви на окрасу і благоустрій парафіяльної церкви. З нагоди освячення Святого Престолу, іконостасу і дзвіниці та за відданну працю на Христовій ниві, Владика Макарій нагородив настоятеля даного храму орденом Архистратига Божого Михаїла. Також Блаженніший Митрополит Макарій нагородив високими церковними нагородами меценатів і жертводавців парафії. 

    По завершенні Божественної Літургії  духовенство на чолі із Митрополитом Макарієм,  звершили чин освячення дзвіниці.    

    У свою чергу, зі словами вдячності Предстоятелю за відвідини парафії і звершене богослужіння, звернувся настоятель храму митр. прот. Євген Павлусь,  який подякував Владиці за звершення чину освячення Престолу, іконостасу  та дзвіниці, а також  і за піднесену спільну молитву.  

   Святкування  завершилось  уставним многоліттям.