Престольний празник в Свято-Успенському соборі м.Львова


    28 серпня 2017 року, в день свята Успіння Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, Блаженніший Макарій, Митрополит Київький і всієї України, Предстоятель УАПЦ, керуючий Львівською єпархією, з нагоди престольного свята звершив святкову Божественну Літургію святителя Іоана Золотоустого в Свято – Успенському кафедральному соборі м. Львова.

  На церковному подвір’ї Блаженнішого Владику зустріли з квітами церковні братчики. Першосвятителя вітальним словом в притворі собору зустрів настоятель митр. прот. Ігор Бурмило, який і запросив Блаженнішого Митрополита Макарія очолити в даному храмі Божественну Літургію, піднести свої Архіпастирські молитви за мир в нашій країні, за парафіян та жертводавців собору і всіх мешканців м. Львова. За Літургією Його Блаженству співслужили: настоятель Успенського собору митр. прот. Ігор Бурмило, ректор ЛДС УАПЦ митр. прот. Василій Луцишин, декан м. Львова митр. прот. Олег Древняк, декан Сколівського деканату митр. прот. Миколай Біляк, митр. прот. Миколай Кавчак, митр. прот. Василій Петрик, прот. Олег Малетич, прот. Андрій Подольчак, ієрей Юрій Собко, протодиякон Василій Пільо та диякон Олексій Леонов.

    Співи богослужіння виконував архієрейський хор Свято - Успенського кафедрального собору «Оранта» (регент – Любов Вальчак). При звершенні малого входу Митрополит Макарій нагородив ієрея Юрія Собка черговою нагородою – камилавкою.

   Після Євангельського читання Першосвятитель виголосив проповідь. Під час Літургії, після Євхаристійного канону, Блаженніший Митрополит Макарій рукопоклав після попереднього постригу іподияконської хіротесії, в сан диякона випускника ЛДС УАПЦ та УБА м. Ужгорода Павла Сабару.

  Наприкінці Літургії Блаженніший Владика Макарій привітав настоятеля та парафіян із престольним празником. Предстоятель УАПЦ висловловив вдячність настоятелю і парафіянам даного храму за щиру їхню працю, молитви та жертви на окрасу і благоустрій кафедрального собору.

   У свою чергу, зі словами вдячності Предстоятелю за звершене богослужіння, звернувся настоятель собору митр. прот. Ігор Бурмило, який подякував Владиці за принесену спільну безкровну жертву в день храмового празнику.

    Святкування завершилось Хресним ходом навколо Ставропігійного комплексу, освяченням зілля та уставним многоліттям.