Відвідини Карпатського краю


   13 серпня 2017 року Божого, в день передсвята винесення древа Чесного й Животворчого Хреста Господнього, Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ, перебуваючи з Першосвятительським візитом на теренах Львівської єпархії, відвідав релігійну громаду парафії Собору Архистратига Михаїла та інших Небесних Сил Безтілесних  у с. Красне  Сколівського деканату, з нагоди  відпустового       свята  –  семи  мчч. Маккавеїв.        

    На паперті святині Блаженнішого Владику (вихідця із с. Красне) зустріли наймолодші жителі села, а голова парафіяльної управи підніс Предстоятелю запашний коравай на вишитому рушнику,  подякувавши від усієї громади за візит.         

   Першосвятителя вітальним словом  в притворі храму зустрів настоятель протоієрей Степан Старевич, який і запросив Блаженнішого Митрополита Макарія очолити в даному храмі Божественну Літургію, піднести свої  Архіпастирські молитви за мир в нашій країні, зокрема і за своє родинне село, односельчан, парафіян  та жертводавців парафії.      За  Божественною Літургією Його Блаженству співслужили:  протопресвітер Кирило Малетич, митр. прот. Ігор Бурмило, (настоятель кафедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці Львівської єпархії УАПЦ), митр. прот. Микола Біляк (декан Сколівський), митр. прот. Михайло Зубкович (декан Стрийський), настоятель храму протоієрей Степан Старевич, сотрудник храму ієрей  Віктор Глущенко   та запрошене духовенство.      

   Після Євангельського читання з проповіддю до парафіян – односельчан звернувся протопресвітер Кирило Малетич.    Наприкінці Літургії Блаженніший Владика Макарій привітав настоятеля, отців та парафіян із відпустовим празником, висловловив вдячність настоятелю і парафіянам даного храму за щиру їхню щиру працю, молитви та жертви на окрасу і благоустрій парафіяльної церкви. В честь відпустового свята Митрополит  Макарій  подарував для храму богослужбові ризи та кадильницю.      

    У свою чергу, зі словами вдячності Предстоятелю за відвідини парафії і звершене богослужіння, звернувся настоятель храму протоієрей Степан Старевич,  який подякував Владиці за складену пожертву для парафії.        

   Святкування завершилось водосвятним молебнем, освяченням зілля, помазанням вірних освяченим єлеєм та уставним многоліттям.   

   По завершенні всіх богослужінь Митрополит Макарій відслужив панахиди на могилах своїх родичів, а також  на могилі колишнього настоятеля митр. прот. Стефана Федоряка.