У Львові вшанували пам’ять загиблих у Скнилівській трагедії


27 липня минає 15 років від дня, коли горе ввірвалося у сотні осель львів'ян. Саме цього дня сталася "Скнилівська трагедія", яка є наймаштабнішою в історії міста.

Сьогодні, у 15-ту річницю трагедії, рідні, друзі та знайомі, небайдужі львів’яни та міська влада вшанували пам’ять загиблих спільною молитвою і покладанням квітів. 

Так, у капличці Всіх святих українського народу і пам’яті жертв Скнилівської трагедії, що біля летовища, відслужили Божественну Літургію та Парастас за загиблими.

Священик УАПЦ митр. прот. Василь Кулинич очолив молитву за спокій убієнних. Опісля усі вирушили до «Сегменту пам’яті» на аеродромі. Там поклали квіти до могил та біля пам’ятного знаку на місці трагедії отці відслужили Літію.

 «Ця страшна трагедія вчить нас відповідальнішого ставлення до нашого життя, до наших справ і обов’язків, а також відповідальності за життя наших ближніх. Це дуже велика трагедія для нашого міста і для всієї України, але найбільшою вона залишається для тих людей, які втратили в ній своїх найрідніших і найдорожчих. Тому лише молитвою і світлою пам’яттю за невинно загиблими можемо втамувати біль втрати і просити в Бога, щоб такого лиха на нашій землі більше ніколи не повторилося», – зазначив в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євген Бойко.

Додамо, що цього року до 15-ї річниці пам’яті жертв і постраждалих, Львівська міська рада виділила 86 тис. грн.  на одноразову матеріальну допомогу для 43 членів сімей загиблих в авіакатастрофі.

Довідка

Скнилівська трагедія – авіакатастрофа, яка сталась під час святкування 60-ї річниці 14-го авіаційного корпусу ВПС України на летовищі «Скнилів» під Львовом 27 липня 2002 року. Внаслідок падіння винищувача Су-27УБ (№42 серійний №96310425070- із складу 894 ВАП) у натовп глядачів, загинуло 77 осіб (серед них – 28 дітей) і постраждало близько 250 людей. За кількістю загиблих ця подія вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.

Фото: Олександр Мазуренко

Джерело: сайт ЛМР