17 священиків УАПЦ Мостищини провели спільну молитву в с. Тишковичі в день Покладення Ризи Богородиці


16 липня 2017 року у лісі біля с. Тишковичі Мостиського району, де витікає джерело цілющої води і возведена каплиця у честь Покладення чесної ризи Пресвятої Богородиці відбулася щорічна проща вірних Мостиського деканату УАПЦ.

Цьогорічне святкування і проща також були приурочені 100-річчю Першого відродження УАПЦ.

   Святкове богослуження - Святу Літургію і чин малого освячення води відслужили 17 священників Мостиського деканату УАПЦ, яке очолював декан митр. прот. Іван Тиндик (настоятель парафії св. Тройці м. Судова Вишня).

Під час св. Літургії після читання св. Єванглія  проповідь виголосив о. Ігор Греськів.

Святкове богослуження своїм співом прикрасив церковний хор храму Св. вмч. Димитрія Солунського сусіднього села Поповичі.

Лунали багаточисленні прохання прочан і священників за мир і спокій в Україні,  за розквіт УАПЦ. Багато людей і особливо дітей приступили до Святих Тайн.

   В кінці св. Літургії Мостиський декан митр. прот. Іван Тиндик звернувся до прочан із словами подяки за підтримку УАПЦ та підтримав і збадьорив усіх присутніх  у цей нелегкий час нашого життя і життя УАПЦ.

Також висловив слова вдячності усім присутнім настоятель храму УАПЦ с. Тишковичі прот. Андрій Хороз, зокрема і о. Володимиру Турку за організацію озвучення спільної молитви.