У с. Колтів Золочівського району освячено іконостас у день храмового свята


7 липня у день Різдва Івана Хрестителя у с. Колтів Золочівського району Львівської області громада УАПЦ святкувала храмове свято. В цей святковий день розділити радість парафії прибули священики УАПЦ Золочівщини, а також колишній священик, який був промотором будівництва храму о. Роман Сотник з м. Миколаєва. Також прибув із Стрийщини о. Михайло Зубкович.

Найбільшою подією цього дня і кульмінацією торжства стало освячення нового іконостасу.

Проект іконостасу виконано Ігорем Кістечок (м. Львів), виготовлення в дереві реалізував Володимир Рейнфельд (м. Золочів). Ікони малював автор розпису храму п. Олексій Чередніченко та Іван Тичинський (Львів).

Із словом проповіді до вірних звернулися декани: Золочівський- митр. прот. Василь Саган, Миколаївський- митр. прот. Роман Сотник та Стрийський- митр. прот. Михайло Зубкович.

Слова вітання лунали для парафіян, гостей. Особливо теплі звернення стосувалися настоятеля о. Івана Гірняка, який зорганізував парафію та здійснив розпис храму у стилі неовізантизму та сприяв виготовленню мистецького іконостасу, який гармонійно вливається в інтер'єр храму.