У Львівській єпархії УАПЦ освячено ще одну святиню


11 червня на запрошення громади УАПЦ Рівноапостольних Костянтина і Олени та настоятеля протопресвітера Олега-Зеновія Терлецького, Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ, керуючий Львівською єпархією УАПЦ здійснив архіпастирську візитацію с. Солонське Дрогобицького району. 

Блаженнішого Макарія вітала віршами молодь парафії, а настоятель о. Олег запросив Главу УАПЦ освятити храм та очолити у ньому першу св. Літургію.

 Перед св. Літургією Митрополит Макарій звершив чин освячення престолу та храму. 

У співслужінні 23 священиків Блаженніший Макарій звершив св. Літургію у храмі Воздвиження ЧЖХГ.

На відправі були присутня громада РКЦ с. Солонське та парох УГКЦ сусідніх сіл Вороблевичі та с. Ролів.

У подячному слові Митрополит Макарій подякував настоятелю та громаді за велику працю у спорудженню та оздобленні храму (іконостас виконано у 2012 р, розпис здійснено протягом 2014-2016 рр., оздоблювальні роботи завершено у 2017 р.).

Благодійників, спонсорів та старосту громади було нагороджено церковними нагородами. Благословенну грамоту отримали також перший настоятель о. Мар'ян, батьки настоятеля храму о. Олега, які також допомагали будівництву п. Ярослав та Стефанія Терлецькі, парафіяльна управа та парафіяльний хор.

Мелодійним співом св. Літургію супроводжував хор "Верховина" із м. Дрогобича. 

Закладення храму Воздвиження Хреста Господнього відбулося ще у 1994 році при настоятелю о. Мар'яну Чайківському, який з нагоди освячення храму прибув до рідної парафії із США.

З 2000 р. душпастирську працю та нагляд за будівництвом нового храму здійснює протопресвітер Олег-Зеновій Терлецький.