Старанням священика УАПЦ у с. Ходовичі Стрийського району відкрито дитячий садочок


27 квітня відбулось урочисте відкриття дошкільного навчального закладу в селі Ходовичі Стрийського району Львівської області. Для 25 діток відчинились двері довгоочікуваного садочка «Сонечко». Розділити радість з мешканцями села прибули голова Стрийської райдержадміністрації Василь Зубрицький, голова районної ради Роман Козак, керівник апарату районної ради Мирон Турчак, начальник відділу освіти Микола Пищик, сільський голова Володимир Лялька.

За останні роки намітилась позитивна тенденція з розширення мережі дошкільних закладів району. Тож не дивно, що відкриття дитячих садочків стає справжнім святом не тільки для батьків, вихователів і вихованців, але і для всього села.

Гостинно хлібом-сіллю зустрічали шанованих гостей ходовичани, які надали представникам влади право перерізати символічну стрічку. Як годиться за добрим українським звичаєм чин освячення дитсадка провів місцевий парох о. Михайло Зубкович, щоб у цьому закладі  завжди панували мир, добро, спокій та любов. Далі усіх присутніх запросили на урочистий концерт, де малеча радувала гостей піснями і танцями.

Зі словами привітань до ходовицької громади звернулись голова районної ради Роман Козак та голова райдержадміністрації Василь Зубрицький, які у своїх виступах зазначили, що, коли об’єднуються зусилля, коли є вчасна ініціатива від сільської громади, активних депутатів, і коли вона підтримується районною владою – це завжди дає надію на добрий результат. «Ми, як представники влади та депутати районної ради, будемо всіляко підтримувати вашу сільську громада, щоб вона процвітала і всі ваші задуми втілювались у життя», - йшлося у виступах керівництва району. Вони побажали усім добра та здоров’я, а також мирного неба над головою.

Освятив приміщення місцевий священик, декан Стрийського благочиння о. Михайло Зубкович.

Багато теплих щирих слів лунали цього дня у «Сонечку» на адресу отця Михайла Зубковича, який є депутатом районної ради, сільського голови Володимира Ляльки, які активно долучились до цього задуму. У свою чергу о. Михайло вручив Роману Козаку, Василю Зубрицькому, Мирону Турчаку і Миколі Пищику відзнаку УАПЦ – «Орден Спасителя нашого Ісуса Христа» за особливу увагу розвитку дошкільної освіти на Стрийщині.

На завершення урочистостей гості мали змогу оглянути затишне приміщення дошкільного закладу, після чого відбулось освячення майданчика дитсадка. 

«Нам хочеться вірити, що саме в цих стінах у новоселів з’являться друзі-однолітки, з якими буде цікаво спілкуватися, і вихователі, які допоможуть діткам пізнати цей світ, де ще так багато невідомого. А дитячий садок стане для них другою домівкою», - додав на завершення свята голова райдержадміністрації Василь Зубрицький.

https://stryi-rda.gov.ua