У Верхній Стинаві священик УАПЦ освятив приміщення дошкільного навчального закладу


Максимально охопити дітей дошкільною освітою, забезпечити її якість і доступність незалежно від місця проживання, матеріального забезпечення, соціального походження – таке завдання стоїть перед органами виконавчої влади та місцевого самоврядування Стрийського району. 25 квітня громада села Верхня Стинава чекала з особливим нетерпінням. Цього дня тут урочисто відкрили повноцінну дошкільну групу на базі місцевої школи. Ця подія стала можливою завдяки реалізації мікропроекту місцевого розвитку загальною вартістю майже 285 тис. грн. в рамках обласного конкурсу мікропроектів. 

Різнокольорові повітряні кульки, весела музика, схвильовані дітки і батьки, почесні гості – це все говорило про те, наскільки значимо відкриття цього закладу для жителів Верхньої Стинави. 

Розділити радість з громадою села та привітати їх з чудовою подією завітали заступник голови Стрийської райдержадміністрації Оксана Мелень, заступник голови районної ради Василь Зубрицький, депутат районної ради Мирон Турчак, головний спеціаліст відділу освіти Руслана Юроца, сільський голова Іван Пранник.

Освятив приміщення дошкільного навчального закладу священик місцевої парафії УАПЦ о.  Володимир Король.

Представники влади привітали дітей, їхніх батьків та колектив школи з отриманням нового затишного садочка та побажали всім здоров’я, добра, миру та злагоди. У такий нелегкий для країни час є все ж таки і радісні моменти, такі як відкриття дошкільного навчального закладу для майбутнього нашої держави – для дітей. Такі слова лунали у привітанні представників влади. Найтепліші слова подяки лунали з уст директора НВК «Верхньостинавський ЗНЗ І – ІІ ст. - ДНЗ» за підтримку і допомогу всім, хто доклався і працював над тим, аби така подія в селі відбулася.

https://stryi-rda.gov.ua