Священики Львівської єпархії разом із парафіяни відвідали українські поховання на Холмщині (Польща)


21 квітня прот. Ростислав Чабан (Львівський деканат) разом із товариством "Холмщина" м. Львова, серед яких чисельна кількість парафіян церкви Різдва Пресвятої Богородиці УАПЦ  (Кривчиці) відвідав Польщу-колишнє українське село Жуличі Томашівського повіту, у якому проживало понад 100 українських родин, і лише 10 родин поляків. В 1943р. в Жуличах почалися поодинові вбивства, а в 1944 р. - масові. Цього ж року в травні усе село було спалене.

Священих із нащадками колишніх жуличан відслужив панахиду. На цвинтарі захоронені також 18 українців-мирних селян, яких в 1943-1944 рр. вбили поляки.

Цього є дня група паломників під керівництвом митр. прот. Володимира Стефанишина та голови городоцького товариства "Холмщина" - Ярослава Спільника, взяла участь у богослужіннях з нагоди празнику вшанування Ікони Божої Матері "Живоносне джерело" в монастирі Ікони Турковицької Богоматері в с.Турковичі, що на Холмщині.

Після богослужіння паломники відвідали цвинтарі на яких спочивають їхні предки, де відслужили чин Пасхальної поминальної панахиди.