Предстоятель УАПЦ очолив урочистості у м. Винниках з нагоди ювілейних дат Митрополита Іларіона (Огієнка)


2 квітня Винниківська громада вшанувала слугу Божого митрополита Іларіона (в миру Івана Огієнка) в 45-ту річницю його смерті панахидою та вечором пам’яті.

 Панахиду біля пам’ятника Іванові Огієнку у Винниках очолив Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ.

 Під час проповіді він розказав про життя Митрополита Іларіона, його зв'язок із Львовом та Винниками зокрема та на його прикладі звернув увагу вірних на здатність людини наповнювати своє серце добром.

Продовжився захід вечором пам’яті українського церковного і громадського діяча, мовознавця, етнографа, перекладача і історика церкви у дорослій бібліотеці Винник з представниками влади, місцевих священослужителів, молоді та зрілого покоління, працівників бібліотеки, культурологів та освітян.

Із доповідями виступили священики-викладачі Львівської духовної семінарії, зокрема: митр. прот. Ігор Бурмило, митр. прот. Василь Луцишин, митр. прот. Володимир Генсьор.

Член Патріяршої ради УАПЦ та заступник Голови Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного п. Роман Максимович після свого виступу подарував книги Митрополита Іларіона у бібліотеку Свято-Володимирівської парафії УАПЦ.

 Подякував організаторам споминів про митрополити Іларіона міський голова Винник Володимир Квурт.

 «Насправді, спомин про таких людей, повернення з пантеону українців до нашої пам’яті – є надзвичайно важливим кроком. В цьому криється майбутнє перемоги країні, – каже очільник. – В країні іде війна. Нас пробують розділити, нас пробують розвалити, нас пробують посварити з усіма, з ким ми можемо бути близькими і дружніми. І сьогодні, як ніколи, нам важливо пам’ятати про людей, які творили українськість, які розуміли і творили українську державу, які пам’ятали і дбали про свій український народ».

Ведуча заходів вшанування була депутат Винниківської міськради від партії «ВОЛЯ», голова постійної комісії з питань розвитку міста, зовнішньоекономічної діяльності та гуманітарної політики Софія Маркевич.

Організаторами даного заходу виступила парафія УАПЦ Св. Володимира і Ольги у м. Винниках.

За матеріалами http://vynnyky-rada.gov.ua