В Яворові виставлено цілющий образ з часткою мощів святого Пантелеймона


27 березня, у місті Яворові Львівської області у церкві Почаївської ікони Божої матері УАПЦ урочисто виставлено образ з часточкою мощів святого великомученика Пантелеймона, яка допомагає зціленню від фізичних і душевних недуг, оберігає від вогню, є покровителькою воїнів.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Велику святиню християнського світу зустрічали віруючі, очолювані отцем-деканом Тарасом Піджарком у співслужінні з сімома священиками УАПЦ.

У події взяли участь не лише православні парафіяни-яворівчани, а й віруючі інших конфесій.

У своєму слові отець-декан Тарас Піджарко зазначив, що у присутніх тут, в церкві Почаївської ікони Божої матері м. Яворова, – велика радість. У місто прибула велика святиня – образ із мощами великомученика і цілителя Пантелеймона. 

У коментарі власкорові IA ZIK опісля таїнства соборування, яке здійснювалося вісьма священиками декілька годин, настоятель церкви Почаївської ікони Божої матері Володимир Кобзяк сказав, що біля образу з мощами святого великомученика Пантелеймона будуть звершуватися Божественні літургії, стужитимуться молебні, відбудуться акафісти.

«У храм можуть прийти всі, хто потребує зцілення від недугів і тілесних, і душевних. І дай Боже, щоб наш український народ сьогодні і в ці наступні дні прикликав Божі благословення для збереження стабільності і злагоди у суспільстві для того, щоб мир наповнив нашу багатостраждальну українську землю. Адже великомученика Пантелеймона шанують, як покровителя воїнів. Цей бік шанування розкриває його перше ім’я Пантолеон, що означає «у всьому лев». Друге ім’я дане при хрещенні – Пантелеймон – означає «всемилостивий» і розкриває шанування великомученика – як цілителя», – мовив отець Володимир.