У Львові під егідою УАПЦ проведено Шевченківський вечір


12 березня у приміщенні Львівського будинку органної та камерної музики Львівське ставропігійне братство св. ап. Андрія Первозваного  організувало Шевченківський вечір.

Участь у ньому прийняла лауреат Шевченківської премії Наталя Половинка-керівник театрального  центру "Слово і Голос", Юля Цвях - актор даного центру, а також Братський хор "Ставрос", львівський муніципальний хор "Гомін", Народна капелла бандуристок Львівської торгово-економічної академії "Галичанка". Поезію читали Оксана Букай, Ростислав Садовський та Костянтин Маркович.

Із духовним словом про Шевченка та Його хрест у житті звернувся клірик Львівської єпархії УАПЦ митр. прот. Тарас Бецель. 

Цього дня звучала читана і співана поезія Шевченка: присутні могли почути усім відомі, а також маловідомі вірші та пісні.

Особливу атмосферу глядачам подарувала Наталя Половинка, яка разом із присутніми виконала "По діброві вітер виє". Кожний хоровий колектиив приніс царину натхнення та любові, якою жив і творив Шевченко. Капелла "Галичанка" зачарувала майстерністю гри та академічного співу, хор "Гомін" - високопрофесійним виконанням, яке пройняло присутніх майстерністю виконання.

Як зазначив у подячному слові Голова Львівського ставропігійного Братства св. ап. Андрія Первозваного о.д. Юрій Федів: "Поезія Шевченка була і є актуальною від дня написання і до сьогодні. Коли весь світ шанує Тараса Григоровича і цитує його поезію національними мовами, ми-Його діти в Україні відроджуємо Шевченка, як лірика, як молодого і високодуховного поета, замальовуємо радянське насадження як Шевченка- виключно борця за соціальну рівність. Навчаємось та навчаємо, що ця людина була пройнята любов'ю до Бога, до Христа і з цим він пройшов усе своє коротке життя".

Завершився вечір спільним виконанням "Заповіту" та молитви за Україну "Боже, Великий, Єдиний".

Світлини Мирослава Бачинського