Стрийський благочинний прийняв участь у засіданні Департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОД


21 лютого у департаменті з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації відбулася зустріч духовенства різних релігійних конфесій та представників телерадіокомпаній з нагоди узгодження питання трансляції ЗМІ екуменічної молитви за мир і спокій в Україні одночасно всіма можливими теле- та радіокомпаніями.

З благословення Блаженнішого Макарія, Митрополита Київського і всієї України, від УАПЦ участь у нараді прийняв стрийський благочинний митр. прот. Михайло Зубкович.

Ніхто не сумнівається у величезній силі молитви. Враховуючи важку ситуацію на сході України та шукаючи можливостей її покращення, громадські активісти Львівщини виступили з ініціативою трансляції ЗМІ екуменічної молитви за мир і спокій в Україні одночасно всіма можливими теле- та радіокомпаніями. Дана ініціатива підтримана головою Львівської обласної державної адміністрації та головою Львівської обласної ради.
З метою втілення цього задуму в департаменті з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації відбулася зустріч духовенства різних релігійних конфесій та представників телерадіокомпаній, зокрема, директора Філії ПАТ «НСТУ «Львівська регіональна дирекція» Михайла Хвойницького та директора телеканалу «Перший Західний» Ольги Цап. Під час зустрічі було узгоджено тексти молитов, які звучатимуть в ефірі, та час виходу. За результатами обговорення вирішено зробити 1-й крок – вже 24 лютого відбудеться запис молитов у студії звукозапису. Планується, що молитви транслюватимуться на всіх регіональних телеканалах в один і той же час.