Блаженніший Макарій відвідав сольний концерт молодої співачки Наталі Степаняк


8 лютого Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ відвідав сольний концерт молодої співачки Наталі Степаняк.

Цього вечора у стінах Львівської філармонії зібралося понад 500 осіб, серед яких чимало духовенства УАПЦ. Зокрема присутніми крім Митрополита Макарія були і єпископ Херсонський та Миколаївський Преосвященніший Борис, клірики Львівської єпархії.

Наталя Степаняк виконувала камерну вокальну музику і арії та друети з опер, які є кращими зразками світової класики. Разом із молодою співачкою дуетом співав і молодий відомий тенор Назар Тацишин.

Друга частина концерту була виконана у супроводі симфонічного оркестру під орудою Ірини Вакуліної.

Наталя Степаняк - випускниця Львівської консерваторії, яка продовжила навчання у Відні, та успішно здобуває творчі успіхи у Європі. Від маленької дитини Наталя співала в Успенській ставропігійній церкві УАПЦ м. Львова, закінчила парафіяльну недільну школу, разом із батьками є активним членом Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного, зокрема і хору "Ставрос".

Блаженніший Макарій привітав молоду співачку із першим сольним концертом у рідному Львові, подякував за чудову атмосферу, яку вона подарувала присутнім своїм чудовим голосом під супровід симфонічного оркестру. "Я дуже радію, що наші парафіяни своїм талантом прославляють нашу Україну, здобуваючи славу залишаються вірними нашої Церкви. Бо від маленької дитини пані Наталя щонеділі прославлялє Бога чи в стінах рідної Успенської церкви чи в українській парафії Відня. Дякую Вам за вірність і молю Бога, щоб дарував Вам щасливу долю і успіх у всіх ваших починаннях" - зазначив Митрополит у вітальному слові.

З нагоди першого сольного концерту у рідному Львові та ювілею від дня народження Блаженніший Макарій нагородив Наталю Степаняк благословенною грамотою.